• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İzmir 20 °C

Gelik Restoranları Dünyaya Açılıyor

Gelik Restoranları Dünyaya Açılıyor
Türkiye’nin en bilinen ve en sevilen restoranlarının başında yer alan Gelik, şu anda 5 olan restoran sayısını francihise vererek 100’e ulaştıracak

GELİK RESTORANLARI DÜNYAYA AÇILIYOR

Aroma markasının sahibi Duruk Ailesi ile Denizer Ailesinin ortaklığında 1972 yılında lüks sınıf bir restaurant olarak kurulan Gelik, bugün Türkiye’nin en lüks ve popüler restoranları arasında başı çekiyor. Şu anda İstanbul’da 5 şubesiyle faaliyet gösteren Gelik, franchise yoluyla büyüme kararı aldı. Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’ya da yayılması planlanan Gelik’in yakın gelecekte 100 şubeli bir restoran zinciri haline getirilmesi planlanıyor.  

Duruk Grubu Türkiye’nin en köklü gruplarından biri. Aroma meyve sularının yanı sıra Gelik Restoranları ile fark yaratan grup,  Türkiye’nin en eski ve en çok beğenilen restoranlarından Gelik Restoran’ı franchise yoluyla büyütme kararı aldı. Self servis  şeklinde hizmet vermeyi amaçlayan franchise mağazaların ilk etapta ağırlıkta İstanbul’da olması, zaman içinde büyük iller başta olmak üzere Anadolu’ya da yayılması öngörülüyor. Türkiye’nin yanı sıra dünyadan birçok devlet adamını, siyasetçiyi ve sanatçıyı ağırlayan Gelik’in yurtdışına açılma hedefi de bulunuyor.

Gelik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Atom Duruk, şu anda İstanbul’daki 5 şubesiyle faaliyet gösteren Gelik’i yakın bir gelecekte 100 şubeli bir restoran zincirine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

AR-GE MERKEZİ KURULDU

Türkiye’de Gelik denince akla gelen bir tat ve lezzet var. Marka değeri de çok yüksek ve herkese güven veriyor. Gelik’in şubeleşmesinde tüm mağazalarda aynı kaliteyi ve aynı standartları yakalamak üzere 5 yıldan bu yana çalışmalar yürütülüyor. Bu amaçla İstanbul’da 8 milyon dolar yatırımla Ar-Ge ve üretim merkezi kurdu.

İstanbul’da açtıkları Ar-Ge ve üretim merkezinde gıda mühendisleri  kontrolünde üretim yapıldığını, üretimi merkezileştirdiklerini belirten Mahmut Atom Duruk, “Beş yıl önce şubeleşebilirdik ancak her yerde aynı kalite standardını tutturmak için büyük çalışmalar yaptık. İstanbul’daki bu üretim tesisini kurduk ve artık gönül rahatlığıyla şubeleşebiliriz” dedi.

Gelik’in franchise mağazalarına tüm ürünler üretim merkezinde üretilip hazır olarak gidecek. Böylece kalite ve lezzet her noktada aynı olacak.

Gelik dönerinin başka bir yerde yenilemeyeceğine dikkat çeken Duruk, şunları söyledi: “Dönerim esası kıymadandır, etten yapılmaz. Gelik dönerini kokusundan tanırsınız. Künefeyi İstanbul’da birçok kişi Gelik ile tanıdı ve sevdi. Kuyu kebabı, ızgara  köftesi gerçek anlamda özel ürünler. Gelik ayranı sadece Gelik’te içilebilir çünkü SEK bizim için özel olarak üretiyor. Öyle bir kalite standardı sağladık ki Gelik kalitesinin taklit edilmesi mümkün değil.”

1972’DE KURULAN BİR KÜLTÜR MİRASI...

1972 yılında Ataköy Sahil Yolu üzerinde lüks sınıf belgeli restaurant olarak Ömer Duruk ile İbrahim Denizer tarafından kurulan ve Türkiye’nin yanı sıra dünyadan birçok devlet adamını, siyasetçiyi ve sanatçıyı ağırlayan Gelik’i şu anda her iki ailenin ikinci kuşağı yönetiyor.

Gelik’i Türkiye’de bir kültür mirası olarak gördüklerini belirten Mahmut Atom Duruk, 1974’ten beri hizmet veren ve kendine özgü lezzetler yaratan ve her biri  gerçek anlamda özel olan ürünler geliştiren Geli’in Türkiye’nin bir değeri olduğunu vurguladı.

Sürdürülebilirlik ve kurumsallaşma anlamında sektöründe çok özel bir yerde duran Gelik’i ikinci kuşak olarak geleceğe daha güçlü taşımak istediklerine işaret eden Duruk, “Şubeleşme ve zincir mağazalar oluşturma da finansal, parasal bir konu olmayıp  kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik açısından önemli. Sektörde markalaşamadıkları için kapanan önemli markalar var. Sağlam altyapısı, yüksek kalitede üretimiyle markalaşmayı başaran Gelik, yeni şubeleriyle daha da güçlenecek” diye konuştu.

GİRİŞİMCİLERE FIRSAT KAPISI AÇILIYOR...

Gelik olarak genç girişimcilere de bir fırsat kapısı açmak istediklerini söyleyen Mahmut Atom Duruk, bu alana ilgi duyan yatırımcılara da şu çağrıda bulundu:

“Bu alana yatırım yapmak isteyen yatırımcıların bu işi bilmelerine gerek yok. Çünkü tüm ürünler hazır ve üretilmiş olarak merkezden gidecek. Onlara sadece mağazaları işletmek kalacak. Yani işinin başında olsunlar işine sahip çıksınlar yeter.”

Gelik’in yıllar içinde büyük deneyim kazanan birçok eski çalışanı olduğunu belirten Mahmut Atom Duruk, emekli olan bu çalışanları mağaza sahiplerinin talebi doğrultusunda danışman ve süpervizör olarak her mağazada görevlendirmeyi düşündüklerini de söylüyor. Böylece Gelik ürün ve hizmet kalitesinin de devamlılığı sağlanmış olacak.

Yatırımcılara ürünleri pişirip müşterilerine sunmak kaldığını vurgulayan Mahmut Atom Duruk “Gelik açmak için o kadar uygun yerler var ki. Bu bir gerçek fırsattır” diyerek yatırımcıları Gelik zincirinin parçası olmaya davet ediyor.

AİLE İŞLETMELERİ İÇİ KARLI BİR YATIRIM

Gelik şubesi açmak için şimdiye kadar talep aldıklarını hatırlatan Mahmut Atom Duruk “Bizde kiranın ciroya oranı çok makul olacak. Hele işyeri kirası vermeyeceklerse yatırımcılarımızın çok daha kazançlı çıkacaklarını düşünüyoruz. Aile işletmelerinde çalışanlar aynı zamanda aile üyeleri olursa karlılık da artacaktır. Bütün olay iyi işletmecilikte. Para kazanmaması için hiçbir neden yok” diyor.

Gelik’in marka değerinin yüksek olması nedeniyle mağazaların yüksek kira bedeli gerektiren merkezlerde açılması gerekmediğini vurgulayan Duruk şunları söyledi:

“Gelik markasını sevenler mağaza nerede olursa olsun arayıp bulurlar. Ailecek çoluk çocukla ve misafirleriyle birlikte gönül rahatlığı içinde Gelik’e gelir insanlar. Dolayısıyla yüksek kira bedeli ödemeden rahatlıkla makul yerlerde Gelik mağazası açabilirler. İlla Bağdat Caddesi’nde ya da İstiklal Caddesi gibi insan sirkülasyonunun çok olduğu yerlerde olması gerekmiyor.” / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78