• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

GEMİSANDER'den Darbeye Teşebbüsle İlgili Açıklama

GEMİSANDER'den Darbeye Teşebbüsle İlgili Açıklama
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

GEMİSANDER'DEN DARBEYE TEŞEBBÜSLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ - PYD)'na mensup Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup askerin darbe girişimiyle ilgili açıklama yaptı. Darbe girişiminin Türkiye'ye yapılan en büyük kötülük olduğunun altının çizildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"21’inci yüzyılda, ülkemizin 2023 hedeflerine koşar ve kararlı adımlarla ilerlerken meydana gelen bu korkunç girişim, ülkemize yapılan en büyük kötülüktür. Hızla kalkınan, büyüyen ülkemizin önünü kesmek, ülkemizi karanlığa sürükleme odaklı, iç ve dış güçler tarafından planlanmış, sahneye konmuş bu girişim, demokrasiye gönül veren halkımız, silahlı kuvvetler ile emniyet teşkilatı personelimizin canları pahasına gösterdikleri kararlıkla, şükürler olsun ki önlenmiştir. Gün, iktidarıyla ,muhalefetiyle tüm siyasal , askeri aktörlerle ve yurttaşlarımızla sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunma günüdür. Sorunlarımızın çözümünün sadece demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmekte olduğu bilinmelidir. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri olarak; her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı ilan eder, demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78