• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İzmir 22 °C

Gençleri Sözde Değil Özde Sahipleniyoruz

Gençleri Sözde Değil Özde Sahipleniyoruz
Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ÜniSporFest’in açılış törenine katılan Başkan Bozbey, “ÜniSporFest’in, 5 yıl sonra Türkiye’nin her tarafında duyulan ve farklı yerlerde benzerlerinin yapıldığı bir festival olac

BOZBEY: GENÇLERİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE SAHİPLENİYORUZ 

Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ÜniSporFest’in açılış törenine katılan Başkan Bozbey, “ÜniSporFest’in,  5 yıl sonra Türkiye’nin her tarafında duyulan ve farklı yerlerde benzerlerinin yapıldığı bir festival olacağına inanıyoruz” dedi.

Nilüfer’i, gençlere yönelik projeleriyle Türkiye’nin örnek, yenilikçi ve lider kenti haline getiren, Nilüfer Belediyesi, yine örnek olacak yeni bir projenin daha altına imza attı. Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi öğrencilerine yönelik düzenlediği ÜniSporFest, Görükle Spor Parkı’nda gençleri sporla buluşturuyor. 

Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin işbirliğinde  23-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği ÜniSporFest’in açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.   

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN BİRBİRLERİYLE KAYNAŞMASI
ÜniSporFest’i,  Görükle Spor Parkı’nın inşasının başladığı andan itibaren yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Öğrencilerimizin yaklaşık 20 bine yakını Görükle ve civarında oturuyor. Bu öğrencilerimizin sosyal anlamda mutlaka birbirleriyle kaynaşması, bir araya gelmesi, birbirleriyle dertlerini paylaşması, ortak olması, paylaşabilecekleri bir ortam olmasını istiyoruz. Gençliğin neler istediğini birebir bilme imkanına sahip değiliz. Onun için, gençlere danışmak, gençlerle omuz omuza proje üretmek bizler için önemli. Gençlere sözde kulak vermiyoruz, özde kulak veriyoruz. Gençleri sözde dinlemiyoruz, özde dinliyoruz, gençleri sözde sahiplenmiyoruz, özde sahiplenen bir kurumuz. Bu festivalin,  5 yıl sonra Türkiye’nin her tarafında duyulan ve farklı yerlerde benzerlerinin yapıldığı bir festival olacağına inanıyoruz. Bu festivalde yer alan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Festivalde öğrencilerimiz spor yapacak, yenen olacak yenilen olacak ama ben bu festivalin sonucunda dostluğun, arkadaşlığın kazanacağına kesinlikle inanıyorum” dedi. 

“HİÇ BİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DE DAVRANMAYACAĞIZ”
ÜniSporFest’in açılış töreni sırasında Van’dan gelen şehit haberleri nedeniyle üzüntü yaşadıklarını belirten Başkan Bozbey, ‘Barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunu her geçen gün daha fazla hissediyoruz” dedi. Başkan Bozbey, “Gönül isterdi ki bu açılışı coşkuyla yapalım ama ne yazık ki Van’dan gelen kötü haber bizleri ve hepimizi derinden üzdü, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Barışa ne kadar ihtiyacımız olduğunu her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Barışı özlüyoruz, birbirimizle dayanışmayı, bu ülkede insanların birbirine öteki diye davranmadığı günleri özlüyoruz. İnanıyorum ki kısa sürede barıştan, dayanışmadan yana olanlar, ötekileştirmeye karşı davrananlar tarafından bu sağlanacaktır. Yaşam yine devam ediyor, elbette ki hiç bir şey olmamış gibi davranmak bize yakışmaz, ama bir taraftan da yaşamın içerisinde var olmak bizim arzumuz isteğimizdir. Onun için bu tür festivalleri yapacağız ama hiç bir şey olmamış gibi de davranmayacağız” şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin özlemiş olduğu günlerin en kısa zamanda geleceğine gönülden inandığını söyleyen Mustafa Bozbey, “Umarım ki ülkemizde özlemiş olduğumuz aydınlık barış, sevgi ve kardeşlik dolu günlere bir an önce kavuşuruz. Biz de bir sonraki ÜniSporFest’i daha şenlikli, müziğin gümbür gümbür çaldığı bir ortamda yapmak arzusundayız. Bunu istiyoruz, sadece söylemlerimizle değil, eylemdeki tavırlarımızla da istiyoruz. Barış ve kardeşliğin dorukta olduğu günlerde, şarkıların türkülerin birlikte söylendiği ortamda bu etkinlikleri gerçekleştirmek istiyoruz” diye kaydetti.    

Uludağ Üniversitesi sporcu öğrencileri adına konuşan Mete Kargulu da Nilüfer Belediyesi’nin öğrencilerle ve öğrenci topluluklarıyla bir arada olmasından mutluluk duyduklarını  dile getirerek kendilerine sunulan bu imkan için teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Görükle Spor Parkı’nda yer alan tırmanış duvarında Başkan Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ve gençlerin katılımıyla ÜniSporFest bayrağı açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız tırmanış duvarında deneme tırmanışı gerçekleştirdi.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı ile birlikte tenis de oynayan Başkan Bozbey performansıyla alkış topladı. Karşılaşmaların başlama vuruşunu da yapan Bozbey, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78