• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İzmir 26 °C

‘Gençlik Aranıyor’ Aliağa’da Sahnelendi

‘Gençlik Aranıyor’ Aliağa’da Sahnelendi
Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği yıl sonu etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

‘GENÇLİK ARANIYOR’ ALİAĞA’DA SAHNELENDİ

Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında düzenlediği yıl sonu etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

Etkinlikler çerçevesinde; gençlerin okulda, evde ve kendi içlerinde yaşadığı problemleri hicveden ‘Gençlik Aranıyor’ adlı tiyatro oyunu izleyicisi ile buluştu. Aliağa Belediyesi Sahil Bandı Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri Sinema Salonu’nda prömiyeri yapılan oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Usta yazarlar; Atilla Alpöğe, Turgut Özakman, Kandemir Konduk ve Müjdat Gezen’in gençlik oyunlarından esinlenerek hazırlanan oyunun yönetmenliğini Emel Bala Gürel yaptı. 12-16 yaş grubu 16 gencin rol aldığı oyunda gençlerin oyunculuk performansları izleyenlerden tam not aldı. Senaryosu ile kimi zaman güldüren kimi zaman da düşündüren oyunun sonunda genç oyuncular, salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

‘Gençlik Aranıyor’ adlı oyunu ilk defa sahnelediklerini belirten tiyatro eğitmeni Emel Bala Gürel, “Aliağa Belediyesi Çocuk Tiyatrosu’nun hazırladığı oyununun prömiyerini yaptık. Oyun hazırlıklarını ekim ayında başladık. Bu oyun bir çok yazarın oyunundan derlenen bir kolaj çalışmasıdır. Benimde eklediğim bazı sahneler var. Oyun, gençlerin okulda, evde ve kendi içlerinde yaşadığı problemleri anlatan bir oyun. Oyun hazırlıkları çok keyifli geçti. Gençlerimiz hazırlıklar aşamasında hem arkadaşlıklar edindi hem de tiyatronun temel eğitimlerini aldı. Bunu da yaptığımız prömiyerle taçlandırdık” diyerek tiyatroya olan desteklerinden dolayı Aliağa Belediyesi’ne teşekkür etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78