• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İzmir 23 °C

Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği 15 Yaşında

Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği 15 Yaşında
İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği kuruluşunun on beşinci yıl dönümünü kutluyor.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği kuruluşunun on beşinci yıl dönümünü kutluyor.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler kuruluş yıldönümü nedeniyle yayptığı basın açıklamasında " Bugün derneğimizin kuruluşunun onbeşinci yıldönümünü kutluyoruz.Onbeş yıl önce hemşerilerimizin birlikte yaşadığı İzmir Gültepe'de yaktığımız meşale bugün Balkanlara ulaştı.Kültürümüzü,örfümüzü yaşatmak ve hemşerilerimiz arasında dayanışmayı sağlamayı ilke edindik. Çıktığımız bu yolda en büyük yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Evladı Fatihanlar kaybedilmiş topraklarmızın aziz hatıraladır"sözü oldu. Bu amaçla çok sayıda panel,seminer, kültür gezileri ,Rumeli Şenlikleri ve Makedonca dil kursları düzenledik.Düzenlidiğimiz etkinliklerin geleneksel olmasını sağladık.Tüm faliyetlerimizi sosyal medya ve kısa mesajlarla duyurarak hemşerilerimiz ve üyelerimizle olan gönül bağımızı güçlendirdik.Diğer Rumeli Balkan Derneklerimizle ilişkilerimizi güçlendirerek birlikte etkinlikler düzenledik.
Sadece buradaki hemşerilerimiz ile değil yurt dışındaki soydaşlarımızlada temasa geçerek sorun ve isteklerini duyurduk, çözüm yolları konusunda yardımcı olmaya çalıştık.Makedonya'da kardeş okul,dernek ve belediyeler ile temasa geçerek ülkemiz ile tarihten gelen ilişkilerin gelişmesine öncülük ettik.Hemşerilerimizle sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi paylaşarak bir bütün olduk.Bizi bu yolda en mutlu kılan ise hemşerilerimizin derneğimize sahip çıkmaları ve aidiyet duygularını yüreklerinde hissetmeleridir. Bu yolda elde edilen tüm kazanımlarda en büyük katkı değerli yöneticilerimizin verdiği karşılıksız desteklerdir.
Onbeş yıl önce İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneğimizin kurulmasına öncülük eden başta kurucusu başkanımız Adnan Yetişkin olmak üzere , katkıları ile bize güç veren tüm hemşerilerimize,üyelerimize gönülden teşekkür ederiz.Daha nice hizmet dolu yıllara"dedi

img_20210105_220849.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78