• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Hacettepe 90 Aliağa Petkim 89

Hacettepe 90 Aliağa Petkim 89
aliağa haber/ alfativi/ aliağaspor gazetesi/ Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nun açılış maçında Ankara temsilcisi Hacettepe Üniversitesi,Aliağa Petkim’i uzatma periyodu sonucunda 89-90’lık skorla mağlup etti.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ 90  ALİAĞA PETKİM 89 

aliağa haber/ alfativi/ aliağaspor gazetesi/ Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu’nun açılış maçında Ankara temsilcisi Hacettepe Üniversitesi,Aliağa Petkim’i uzatma periyodu sonucunda 89-90’lık skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya iki takım da boyalı alan sayılarıyla başlarken, özellikle Torin Francis’in pota altından kaydettiği isabetlerle skor üstünlüğünü eline alan Aliağa Petkim, ilk çeyreği 28-19 önde tamamladı. İkinci periyoda Branislav Ratkovica’nın basketiyle başlayan Aliağa Petkim’e karşı savunma sertliğini arttıran Hacettepe Üniversitesi, yakalamış olduğu 10-0’lık seriyle oyuna yeniden denge getirdi. Rakibinin alan savunmasına doğru hücumlar yapan Ankara temsilcisi devreye 40-45 önde girerken, rakibinde pota altını etkili kullanan Torin Francis’i durdurmakta zorlanınca final periyoduna ise 57-56’lık İzmir ekibinin üstünlüğü ile girildi. Karşılaşmanın son çeyreği büyük bir çekişmeye sahne olurken, son saniyelere 77-77’lik eşitlikle girildi. Hacettepe Üniversitesi son hücumdaCourtney Eldridge’le yakaladığı şansı değerlendiremeyince mücadelede uzatma periyoduna gidildi.

113[1].jpg

Uzatma periyodunda da iki takım da geri adım atmazken, Cameron Bennerman’ın sayılarıyla skor üstünlüğünü eline alan Hacettepe Üniversitesi, taktik fauller sonrasında serbest atış çizgisinden de hata yapmayarak maçtan 89-90 galip ayrıldı.

Öte yandan Maçın Yıldızı Ödülü’ne Hacettepe Üniversitesi takımından Cameron Bennerman hak kazanırken, oyuncu ödülünü Kocaeli Vali Yardımcısı Abdullah Etil’in elinden aldı.

SALON: Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Fatih Arslanoğlu – Mehmet Karabilecen

ALİAĞA PETKİM (89): Taquan Dean 10 (6 ribaund – 4 asist), Branislav Ratkovica 7 (2 ribaund- 7 asist), Orhan Haciyeva 20 (9 ribaund- 1 asist), Melih Yıldız 2, Burak Yüksel, Çağlar Karabulut, Ahmet Erdogan 1 (1 ribaund-2 asist), Ersin Görkem 11 (4 ribaund- 1 asist), Murat Kutlu (1 ribaund- 1 asist), Marcus Arnold 9 (3 ribaund), Torin Francis 29 (11 ribaund), Eren Ocaktürk.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (90): Özgür Adıgüzel, Courtney Eldridge 9 (8 asist), Onur Altınmakas 3, Cameron Bennerman 30 (5 ribaund- 1 asist), Önder Külçebaş 2 (1 ribaund), Polat Kaya 7 (2 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok 12 (4 ribaund), Ali Işık 8 (12 ribaund- 1 asist), Michael Glover 14 (4 ribaund), Mustafa Baygül 2 (3 ribaund), Ali Peker, Ogün Sevinç 3 (1 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 28-19
2. PERİYOT: 12-16
3. PERİYOT: 17-11
4. PERİYOT: 20-21
UZATMA: 12-13

Maç Sonu Görüşler:

Burak Bıyıktay (Aliağa Petkim Başantrenörü): Hacettepe Üniversitesi’ni kutluyoruz. Bugün dar bir rotasyonla oynama zorluğunu yaşadık. Maalesef önemli oyuncularımızdan biri de beş faulle oyun dışı kaldı. Uzatma periyoduna dar bir kadroyla devam ettik. Fakat şu bir gerçek ki sezon başından beri takımın durumu iyi değil. Beklenileni vermekte zorlanıyoruz. Ya takım kendine gelecek ya da biz kendine getireceğiz. Önümüzdeki iki maçı da kazanıp sekizli finallere kalmak için mücadele edeceğiz.

Orhan Hacıyeva (Aliağa Petkim Oyuncusu): İlk yarı 9 sayılık bir fark yakalamamıza rağmen kontrolü elimizde tutamadık. Zor bir maç oldu. Bundan sonraki maçları kazanmaya çalışacağız. Aslında iyi bir takımız ama nedense istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Umarım bundan sonra daha iyi bir oyunla daha iyi bir basketbol ortaya koyacağız.

Alp Bayramoğlu (Hacettepe Üniversitesi Başantrenörü): Hem bizim için hem de rakip için önemli bir maçtı. Hazırlık periyodu olarak gördüğümüz bu karşılaşmalarda takım olarak güven kazanmaya çalışıyoruz. İlk periyotta kötü bir savunma yaptık, inişli çıkışlı bir maç oldu. Savunma sertliğini arttırdığımızda ise oyuna yeniden ortak olduk. Bugün Cameron Bennerman ekstra bir çaba sarf etti ama tüm oyunculardan katkı aldık. Bu bir başlangıç ama asıl önemli olan sonu. Önümüzde önemli maçlar var ve biz bu mücadelelerde takım olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Ali Işık (Hacettepe Üniversitesi Oyuncusu): Maçın ilk periyodunda istediklerimizi yapamasak da sonrasında daha sert bir savunmayla iyi bir oyun sergiledik. Bugün 45 dakika oynandı ama sonunu iyi oynayan takım kazandı.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78