• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İzmir 25 °C

Hakkı Ülkü Aliağaspor’a Yapılan Hukuksuzdur

Hakkı Ülkü Aliağaspor’a Yapılan Hukuksuzdur
Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar’ın yaptığı eylem Aliağasporu tesislerden kapını önüne koyması kamuoyunda vicdanları sızlatırken yapılan hukuksuzdur. Hukukçu bir belediye başkanı olan Serkan Acar’a yakışmayan bir harekettir.

HAKKI ÜLKÜ ALİAĞASPOR’A YAPILAN HUKUKSUZDUR

ENKA KAPALI SOPR SALONU TESİSLERİNİ ALİAĞA’YA KAZANDIRAN DÖNEMİN BELEDİYE BAŞKANI HAKKI ÜLKÜ”TESİSLERİ ALİAĞASPOR İÇİN KURDUK VE AÇILDIĞI GÜNDEN BUGÜNE KADAR ALİAĞASPOR’UN HİZMETİNDEYDİ  “

HAKKI ÜLKÜ , “ALİAĞASPOR’UN TESİSLERDEN ATILMASI HUKUKÇU BİR BELEDİYEYE BAŞKANINA YAKIŞMAYAN HAREKETTİR. HUKUKSUZDUR. ”

HAKKI ÜLKÜ “ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR’IN YAPTIĞI EYLEM ALİAĞASPORU TESİSLERDEN KAPINI ÖNÜNE KOYMASI KAMUOYUNDA VİCDANLARI SIZLATIRKEN YAPILAN HUKUKSUZDUR. HUKUKÇU BİR BELEDİYE BAŞKANI OLAN SERKAN ACAR’A YAKIŞMAYAN BİR HAREKETTİR.”

Kurulduğu günden bu yana saha ve mekan olarak Aliağa Belediyesi’nin tesislerinde barınan Aliağaspor’u 30 Mart tarihinde göreve gelen MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar yönetimi kapının önüne koydu. Kulüp Başkanı Mehmet Çelen, Belediye Başkanı Serkan Acar’ı eleştirerek Aliağa Kaymakam’ına dilekçe yazarak yardım istedi.

Aliağa’da bu güne kadar, Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden takımıyla, 3. Lig’de oynayan takımıyla, hentbol ve badminton gibi takımlar kurarak spor arenasında mücadele eden Aliağaspor Kulübü kapanma aşamasına geldi. Şimdiye kadar Aliağa’da göreve gelen tüm belediye başkanları Aliağaspor’a destek verirken 30 Mart tarihinde göreve gelen MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da müdahil olup kulübü bu hale getirenlerden hesap sorması beklenirken,  kongre aşamasında “Aliağaspor Kulübü bir dernektir. Derneğin ne şekilde yönetileceğini ben değil dernek yönetimi karar verir. Biz dernek yönetimine müdahil olamayız” diyerek kenara çekildi. Seçim sonrası böyle diyen Serkan Acar, gelinen son noktada önce belediye çalışanlarını, tahsis edilmiş araç ve gereçleri  geri çekti sonra da kulübü barındığı Enka Spor Tesisleri’nden de tahliye etti.

HAKKI ÜLKÜ “ENKA KAPALI SPOR SALONU ALİAĞASPOR VAKFI TARAFINDAN YAPTIRILDI”

hizmete girdiği 26 Mayıs 2003 yılında bugüne kadar Aliağaspor Kulübünün kullandığı Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu ve tesislerinin statüsünü Eski belediye başkanı Hakkı Ülkü’ye sorduk. Ülkü, “1990’lı yılların sonlarıydı. Enka şirketi doğal gaza dayalı bir termik santral kurmak istedi. Bize Aliağa’ya ne yapabiliriz diye sordular. Biz de salon sporlarının yapılabileceği bir tesis bulunmadığını belirterek kendilerinden şimdiki gibi bir salon yapmalarını istedik. Biz onların yapmalarını istedik. Ama o zamanki ortakları Intergen kendilerinin yapamayacaklarını, Amerika’da bu işlerin vakıflar aracılığı ile yapıldığını ifade ettiler. Biz de o zamanki Kaymakam Cengiz Horozoğlu’nun başkanlığında Aliağa Spor Vakfı adı ile bir vakıf kurduk. Vakıf Başkanı Kaymakam oldu, ben de başkan yardımcısı oldum. Yapılan bağış ile Enka Spor Salonu’nu yaptık ve Aliağa’da spor yapmak isteyenlerin hizmetine sunduk. Daha sonraki yıllarda bildiğim kadarıyla 2006 yılında tesis belediyeye devredilmiş. Salon girişindeki bina hala Aliağa Spor Vakfı’nın malıdır. Ben görev yaptığım dönemde yapılan tüm spor tesislerini Aliağaspor’un hizmetine sunduk. Bu tesislerde ilçenin sosyal yaşamına olumlu yönde etkileyecek etkinlikler yapıldı. O zaman kurduğumuz basketbol takımı Beko Basketbol Ligi’nde yıllarca mücadele etti”

HAKKI ÜLKÜ “ALİAĞA BELEDİYE BEDELSİZ KİRACI OLDUĞU BİR YERDEN ALİAĞASPOR U  VİCDANENE VE HUKUKEN KOVAMAZ”

Zaten spor camiasında herkesin bildiği gibi Aliağaspor’un hentbol voleybol basketbol güreş gibi kapalı alan branşlarında yarışmacı kimliğini yerine getirmesi için organik bağı olan Aliağa belediyesine 2006 yılında gençlik ve spor bakanlığı ile yapılan protokolle 10 yıllığına devredilen Enka Kapalı Spor salonu 2016 yılında istekleri halinde Aliağa belediyesine, talep olmaması halinde Gençlik ve spor bakanlığı kullanımında devam edecek. Aliağa belediyesi bedelsiz kiracı olduğu bir yeri Aliağaspor’un yarışmacı kimliğini yerine getirmesi için aldığını unutmuş görünüyor.

HAKKI ÜLKÜ “TESİSLERİ ALİAĞASPOR İÇİN YAPTIK “

Aliağa belediyesi hukuken de fiilinde vicdanen de Aliağaspor tesislerden çıkaramaz. çünkü benin dönemimden bu güne kadar gençlik spor bakanlığı ile Aliağa belediyesi arasında yapılan anlaşmada da tesisin belediyeye  devir amacı Aliağaspor’un yarışmacı kimliğinde doğan tesis ihtiyacını karşılamak için yapılmış bir tesistir.  Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar’ın yaptığı eylem Aliağasporu tesislerden kapını önüne koyması kamuoyunda vicdanları sızlatırken yapılan hukuksuzdur. Hukukçu bir belediye başkanı olan Serkan Acar’a yakışmayan bir harekettir. Zaman Aliağaspor’un o tesislere en çok ihtiyacı olduğu zamandır.” diyerek, Aliağaspor’un bu duruma gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti.

ALİAĞASPOR KULUBÜ BAŞKANI MEHMET ÇELEN “BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR ALİAĞASPOR’A DÜŞMANCA TAVIR SERGİLİYOR”

Aliağaspor Başkanı Mehmet Çelen, kulübe ait eşyaların poşetlenerek bir kenara atılmasını sert bir dille eleştirdi.

Çelen, düzenlediği basın toplantısında Aliağa Belediyesi’nin nasıl böyle bir şey yaptığını akıl erdiremediğini ve niye yaptığını anlayamadığını belirtti. Çelen, Aliağa Spor Kulübünün bulunduğu durumun belli olduğunu ve kendisinin kulübü sahiplenip bir yerlere getirmeyi hedeflediğini, yapılanların niçin yapıldığını öğrenmek için Başkan Serkan Acar’dan açıklama beklediğini ifade etti.

Başkan Serkan Acar’ın hem Aliağa taraftarına hem de spor camiasına verdiği sözü tutmadığının altını çizen Çelen, bundan dolayı Aliağa halkını yanılttığını ifade etti.

Aliağa’ya mal olmuş 40 yıllık bir kulübe yapılanlara üzüldüğünü belirten Çelen, “Serkan Acar, kulübün kapanması için elinden geleni yapıyor. Sanayicilere, iş adamlarına Aliağaspor’a yardımda bulunmaması telkininde bulunuyor. Kulübe birilerinin sponsor olmasını engelliyor. Aliağa Belediyesinin düzenlediği Ramazan Şenlikleri’ne bir sürü para aktaran sanayiciler, Aliağa Spor Kulübüne küçücük bir bütçe ayıramadılar. Spor kulübümüzün durum göz önünde, elimizden geleni yaptık. Ankara’ya kadar gittim ben. Milletvekilleri ile görüştüm. Aliağaspor Kulübü’nün durumunu anlattım. Her nedense sponsorlar Aliağa Belediyesi ile ilişkilerinden dolayı yardımda bulunmamışlardır. 6-7 yıl bu spor kulübüne sponsorluk yapan Petkim aniden elini çekti. Aliağa’da her türlü kirliliğe sebep olan firmalar Aliağa’nın çocuğunu zehirleyen firmalar Aliağaspor Kulübüne her nedense hiçbir yardımda bulunmuyorlar. Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu tutumu davranışı hiç hoş değil. Kulübe mi yoksa bana mı zafiyeti var anlamış değilim. Ondan bir açıklama bekliyorum” dedi.Her gelen yerel yönetimin kulübe sahip çıktığını belirten Çelen, “Bugün yerel yönetim tamamen düşmanı tavırlar sergilemektedir. Başkan Acar bıraksın artık kulüple uğraşmayı Aliağa’ya bir şeyler yapmaya çalışsın” diye eleştirilerini sürdürdü.

ALİAĞASPOR KAYMAKAMDAN YARDIM İSTEDİ

Kulüp Başkanı Mehmet Çelen, Aliağa Kaymakamlığı’na yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi: ”Zor günler yaşayan kulübümüz belediyeye ait Enka Spor Tesislerindeki hizmet alanımızı boşaltmak için, karar almadan bizlere tebligat süre vermeden, mağduriyetimizi bildiği halde gereken müsamahayı göstermemiştir” diyerek Belediye yetkilileri ile görüşülerek soruna çözüm bulunmasını istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78