• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İzmir 14 °C

Halkımızın Sağlığı Vicdani Sorumluluğumuzdur

Halkımızın Sağlığı Vicdani Sorumluluğumuzdur
Menteşe Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) işbirliğince başlatılan “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi kapsamında gerçekleştirilen sağlık taramaları devam ediyor.

BAŞKAN GÜMÜŞ: “HALKIMIZIN SAĞLIĞI VİCDANİ SORUMLULUĞUMUZDUR”

Menteşe Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) işbirliğince başlatılan “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi kapsamında gerçekleştirilen sağlık taramaları devam ediyor. Proje kapsamında kanser erken teşhis taramasından geçmek için ilçemize gelen Paşapınarlı kadınlar, Başkan Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, ücretsiz gerçekleştirilen sağlık taramaları nedeniyle teşekkür ettiler. 

Paşapınarlı Kadınlar, “Başkanımız ve KETEM sayesinde ücretsiz sağlık taramasından geçiyoruz. Belediye otobüsleri ile ücretsiz ulaşımlarımız sağlanıp, yemeğimizi yiyoruz. Başkanımıza bize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. 

Ziyarette Paşapınarlı kadınlar ile bir araya gelen Başkan Gümüş, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çağdaş ve sürdürülebilir projeler üretmeye çalıştık. Sosyal projelerimiz ile yerel yönetimlerin sıradanlığının dışına çıkarak “sadece yol- kaldırım yenileyen, park bahçe yapan” belediye algısını kırdık. Geride bıraktığımız zaman dilimi içerisinde de önce insan dedik ve projelerimizi tek tek hayata geçirdik.  Bu kapsamda başlattığımız “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projemiz KETEM işbirliğince devam ediyor. Proje ile Menteşe’de yaşayan 30 yaş üstü kadınları, kanser erken teşhis taramasından geçiriyoruz. Kadınların, beden ve ruh sağlıklarına yönelik hayata geçirdiğimiz projemiz ile kırsaldaki kadınlara ulaşarak, meme, rahim ve bağırsak kanseri hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgiler ışığında kırsalda yaşayan kadınlar Belediyemiz tarafından ücretsiz servis araçlarımız ile alınıp, öğlenleri aşevimizde ağırlanıyor. Şuana kadar 52 mahallemizde Bin 600 kadına ulaşarak, kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verdik. Belediye olarak vatandaşlarımızın sağlığı da bizleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü hayatta en önemlisi sağlığımız. Biz bunu vicdanı bir sorumluluk olarak görüyoruz” dedi. 
 “Sağlıklı Toplum, Sosyal Belediye” projesi kapsamında Meme Kanseri taraması; 40-69 Yaş, Rahim Ağzı Kanseri taraması; 30-65 Yaş, Bağırsak Kanseri Taraması ise 50 ve 69 Yaş arası kadınlarda yapılıyor.  / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78