• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Hastaların Hayatı Teknoloji İle Kolaylaşıyor

Hastaların Hayatı Teknoloji İle Kolaylaşıyor
Lider elektronik güvenlik firması Sensormatic, gerçek zamanlı hasta takip çözümü ile sağlık sektöründeki uygulamaları farklılaştırıyor.

HASTALARIN HAYATI TEKNOLOJİ İLE KOLAYLAŞIYOR

Gerçek zamanlı hasta takip sistemi, belirli bir alan içerisindeki hastaların bulundukları konumun anlık olarak görüntülenmesini sağlıyor.

Çözümün sağlık sektöründeki uygulamalarını iki farklı örnekle ele alabiliriz:

Bakımevlerinde bulunan Alzheimer hastalarına özel bölümde, hastaların konum ve durumları anlık olarak takip edilebilir. Alzheimer hastalarında sıkça rastlanan durumlardan biri, hastaların anlık hafıza kayıpları nedeniyle bulunduğu ortama yabancılaşmasıdır. Böyle durumlarda hasta bulundukları ortamı terk etme ihtiyacı duyar. Hastanın kendisi için belirlenmiş alanın dışına çıkmasıyla, bu bilgi görevli personele telefon ve bilgisayar ortamında bildirilir. Ek olarak, hastaların yere düşmesi de bu sistemlerce algılanır ve hastaya hızlı müdahale edilmesi sağlanır. Güvenliğin en önemli bileşeni olan ‘önlem alma’ ile istenmeyen durumların önüne geçilmiş olur.

Diğer bir uygulama ise, hastanelerin doğum bölümlerinde kullanım içindir. Bu uygulamada, bebeklerin doğumdan sonraki süreçte karışmasını önleyen bir eşleşme sistemi kullanılır. Anne ve bebeğe ayrı ayrı takılan ve hem fiziksel hem de elektronik olarak hiçbir rahatsızlık vermeyen kimlik etiketleri ile, olası bir bebek karışma durumunun önüne geçilmektedir.

Sağlık sektöründeki uygulamaları değerlendiren Sensormatic’in CEO’su İsmail Uzelli, bilgisayarlarla bütünleşik olarak çalışan kimlik etiketlerinin bu alanda yepyeni ufuklar açtığını dile getirdi: “Gerçek zamanlı konum takip sistemi sayesinde, hasta yakınlarının endişeleri azalacak. Hasta yere düştüğü anda üretilen alarmlar ile acil durumlara müdahale süreleri kısalacak.”dedi.

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78