• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

İFK 1 Altın 2 Bronz Madalya Kazandı

İFK 1 Altın 2 Bronz Madalya Kazandı
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / İzmir Fatih Koleji TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 1 altın, 2 bronz toplam 3 madalya ile başarı çıtasını yükseltti.
İFK TÜBİTAK ULUSAL BİLİM OLİMPİYATI’NDA 1 ALTIN 2 BRONZ MADALYA KAZANDI
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
İzmir Fatih Koleji TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 1 altın, 2 bronz toplam 3 madalya ile başarı çıtasını yükseltti. İFK’lı öğrenciler, Atahan Durbaş Altın, Eray Ünsal Atay ve Onat Vuran da bronz madalya kazandı.
 
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Türkiye genelinde öğrencilerin katılımı ile Ankara'da gerçekleşen Liselerarası 23.Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarının Ödül Töreni 13.02.2016 da Antalya Belek Belconti Hotel'de yapıldı.
 
Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji öğrencileri Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatlarında 3 madalya ile göğsümüzü kabarttı. İzmir Fatih Koleji öğrencileri Atahan Durbaş Ulusal Biyoloji Bilim Olimpiyatı’nda altın, Eray Ünsal Atay ve Onat Vuran da Ulusal Matematik Bilim Olimpiyatı’nda bronz madalya kazandı.
 
Ankara'da yapılan Ulusal Bilim Olimpiyatları sonunda  başarı gösteren öğrenciler Antalya'da Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına Yetiştirme Kampı'nda yer almıştı. 15 Günlük programda öğrencilere dersler verildi. Program sonunda başarı gösterenlere  ödülleri TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Dairesi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Çufalı tarafından Antalya’da verildi. 
 
Başarılı öğrencileri Antalya’daki ödül töreninde öğretmenleri de yalnız bırakmadı. İFK Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu, Müdür Yardımcısı Mikdat Çekmez ile Bilim Olimpiyatları öğretmenleri Mahmut Aydın ve Bekir Avşar da katıldı. 
 
İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata da başarılı öğrencileri tebrik etti. Başarının sabırla çalışmaktan geçtiğini ifade eden Doğanata, İzmir Fatih Koleji’nin çıtasını sürekli yükselttiğini kaydetti. Öğrencilerden Eray Ünsal Atay’ın da doğum gününe de denk gelen tebrik töreninde kutlama pastası kesildi. 
 
TÜBİTAK ta hem proje hem de bilim olimpiyatları alanında her yıl çıtasını yükselten İzmir Fatih Koleji, İzmir’in eğitim ve bilim insanı yetiştirme potansiyeline de katkı verdi. 
Başarılı öğrenciler Mart ayında Milli Takım Seçme Sınavı’na katılacaklar. / Z. Oğuz Matoğlu / EGE BASIN GRUBU
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78