• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İzmir 21 °C

İKÇÜ kayıtlarda da başarılı...

İKÇÜ kayıtlarda da başarılı...
İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi sloganıyla öğrencilerinin karşısına uluslararası standartlarda eğitim verme hedefiyle çıkan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili
İKÇÜ KAYITLARDA DA BAŞARILI
 
İzmir’in yeni nesil devlet üniversitesi sloganıyla öğrencilerinin karşısına uluslararası standartlarda eğitim verme hedefiyle çıkan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, tercihlerdeki yüzde yüz başarı oranını kayıt yaptıran öğrenci sayısı ile de perçinledi. Tercih başarısına kayıtta yakaladığı başarıyı ekleyen İKÇÜ, kayıtlarda yüzde 96’a yakın başarı sağladı.
 
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının açıkladığı verilere göre 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan İKÇÜ bünyesindeki 8 fakültenin 31 bölümüne kayıt oranı yüzde 96 oldu.
 
Buna göre İKÇÜ’ye ait toplam 1646 öğrenci kontenjanına 1578 öğrenci kaydını yaptırarak üniversite hayatına merhaba dedi. Kaydını yaptıran öğrencilerden 699’u E-Devlet üzerinden kaydını gerçekleştirirken; 879 öğrenci ise şahsen başvurarak kaydını tamamladı.  Yerleştirilen öğrencilerden yalnızca 68’i kaydını yaptırmadı.
 
E-KAYIT BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLADI
YÖK'ün 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlattığı ve bu yıl 106 devlet üniversitesinde devam eden  e-kayıt uygulaması, öğrencilerin kayıt işlemlerinde büyük kolaylık sağlarken; kayıt yoğunluğunun azalması ile zamandan da kazanç sağladı.
 
 
SIRA DERS KAYITLARINDA
Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler bir sonraki aşamada Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitimlerine başlayabilecek.
 
İKÇÜ’YE HOŞ GELDİNİZ
İKÇÜ’yü Tercih Etme Oranındaki Yüzde Yüzlük başarıyı kayıtlarda tescillemenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Rektör Prof.Dr.Galip Akhan, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Rektör Prof.Dr. Akhan, “Bilim denilen engin denizde sınır yoktur. Bizim görevimiz; sizin en uzaklara yelken açmanıza destek olmaktır. Çok çalışarak, büyük emekler harcayarak ve hak ederek ulaştığınız bu noktada, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ni seçtiniz. Güveninizden dolayı sonsuz teşekkürlerimi iletiyor; bilim yolunda attığınız bu çok önemli adımın bundan sonraki her aşamasında ve her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
 
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78