• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İzmir 15 °C

İKÇÜ’lü Hemşireler Mesleğe Uğurlandı

İKÇÜ’lü Hemşireler Mesleğe Uğurlandı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bu yıl 109 mezun verdi

İKÇÜ’LÜ HEMŞİRELER MESLEĞE UĞURLANDI

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bu yıl 109 mezun verdi. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nden iş hayatına uğurlanan gençlerin mezuniyet törenine ilgi yoğundu.

“HEMŞİRELİK HER ZAMANKİNDEN ÖNEMLİ”

Hemşire gençlerin heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ; “Üniversitemizden aldığınız bilgiler ışığında düşünce ufkunuzu geliştirip, özveri ile hareket ederek, idealist, fedakâr, her an yardıma hazır, yüreği insan sevgisiyle dolu birer nefer olarak, sağlık sisteminde örnek bireyler olacağınıza inancım sonsuz. Sağlık sektörünün “hemşire” ihtiyacı, her geçen gün artıyor. Ayrıca hemşerilikte uzmanlaşmak her zaman olduğundan daha önemli hale geldi. Bu nedenle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi de farklı sahalarda uzmanlaşmış hemşireler yetiştirmek için yoğun bir gayret gösteriyor.” dedi.

“BİLİMİN IŞIĞINDA KOŞUN”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bumin Dündar da gençlere seslendi; “Yeni kurulan bir üniversitede öğrenim görmenin zorluklarını yaşadınız belki ama çok iyi bir eğitim aldınız. Üniversitemizi çalışma hayatında hakkıyla temsil edeceğinize inanıyorum. Kâtip Çelebili olmak; tüm olumsuz şartlara rağmen çalışıp, bilimin ışığında koşabilmek demektir. Hemşirelik mesleği sağlık sisteminin temel taşıdır. Hasta haklarına saygı, dürüstlük, mükemmeliyetçilik rehberiniz olsun.” dedi.

"MEZUN ÖĞRENCİ SAYİSİ İKİYE KATLANACAK"

Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Tokem ise gençlerin eğitim hayatları boyunca hangi başarılara imza attıklarını sıralayarak, lisansüstü eğitimi ihmal etmemelerini istedi. Mezun öğrenci sayısının önümüzde ki yıl ikiye katlanacağının altını çizen Doç.Dr.Tokem, hedeflerinden bahsetti. Bundan sonraki yaşamlarında gençlere başarılar dileyen Tokem, Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinizden şüphem yok, ne yaparsanız yapın, en iyisini, en mükemmelini yapın” dedi.

“KIZ ÇOCUKLARI OKUTULSUN”

Bölüm birincisi Gülcan Tarhan ise sosyal bir mesaj verdi. “Kendi imkanlarına sahip olamayan kız çocuklarının da okutulmasını ve bu konularda duyarlı olunmasını isteyen Tarhan; Sorumluluğumuzun büyük olduğunuz bilincindeyiz, yeniliklere imza atarak değişimin öncüsü olacağız.” dedi.

Hemşire olmanın gururuyla kep atılan törende, dereceye giren öğrenciler plaketlerini protokol üyelerinin elinden aldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78