• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İzmir 25 °C

İki Ülkenin Gençlerini Müziğin Ortak Dili Buluşturdu

İki Ülkenin Gençlerini Müziğin Ortak Dili Buluşturdu
Nilüfer Belediyesi’nin, Almanya’daki kardeş kenti Hanau ile gerçekleştirdiği Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın açılışı muhteşem bir konserle gerçekleşti.

İKİ ÜLKENİN GENÇLERİNİ MÜZİĞİN ORTAK DİLİ BULUŞTURDU

Nilüfer Belediyesi’nin, Almanya’daki kardeş kenti Hanau ile gerçekleştirdiği Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın açılışı muhteşem bir konserle gerçekleşti. Konserde sahne alan Hanau ve Nilüfer’in gençleri müziğin ortak dilinde buluştu.

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Hanau kentinden gelen genç müzisyenler iki kent arasındaki dostluğu pekiştiriyor.

Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın açılış konseri Konak Kültürevi’nde gerçekleşti. Gecede hem Hanau’dan gelen genç müzisyenler  hem de Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları’nda görev alan öğrenciler sahne aldı.

Hanau’dan gelen genç müzisyenler konserde aralarında Beethoven ve Bach gibi Alman bestecilerin eserlerinin yanı sıra modern, jazz ve dünya müzikleri seslendirdi.

Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları’nda görev alan piyano öğretmeni Petek İhtiyar Alman öğrencilere konsere eşlik ederken, öğrenciler de flüt, gitar ve kemanda yeteneklerini sergileyerek sanatseverlerden tam not aldı.

Konserde, Almanya’dan gelen saksafon ve klarnet eğitmeni Markus Hossner de aynı anda farklı sesler çıkartarak, klarneti adeta konuşturdu. Julian Rass, Elias Sel ve Max Cieslak da Beethoven’in ‘Türk Marşı’nı altı elle çaldı.

Türk ve Alman gençlerinin ortak bir dilde buluştuğu gecede, barış ve kardeşlik rüzgarları esti. Fazıl Say, G. Bizet ve G. Verdi gibi efsanelerin eserlerinin de seslendirildiği konserin sonunda genç müzisyenler dakikalarca ayakta alkışlandı.  / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78