• BIST 9557.16
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İzmir 23 °C

İkinci El Araç Piyasasında Canlılık

İkinci El Araç Piyasasında Canlılık
ALİAĞA HABER/ İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA CANLILIK

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA CANLILIK

Motorlu taşıtlarda ÖTV oranlarının 2017 başından itibaren artırılması ve dövizdeki kur farkı nedeniyle sıfır araç pazarda daralma devam ederken, ikinci el piyasada canlılık yaşanıyor.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ile otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, şu anda ikinci el piyasada en hareketli dönemin yaşadığını bildirdi. Sıfır otomobil satışlarının yılın ilk beş ayında yüzde 15 azaldığı, toplam sıfır araç pazarının da yüzde 13 daraldığına işaret eden Erkoç, ikinci elde ise ilk dört aylık verilere göre toplam satışların yüzde 6,2, otomobil satışlarının yüzde 5,3 arttığını belirtti.  

Dövizde 2016’nın son çeyreği ve 2017 başlarında yaşanan hızlı artışla ortaya çıkan kur farkı ve yılbaşından itibaren yapılan ÖTV artırımlarının sıfır araçların fiyatını da artırdığını belirten Erkoç, “Bu fiyat yükselişinin dolaylı olarak ikinci el piyasaya olumlu yansıdığını ifade etti. Erkoç, “Sıfır araçlardaki kur farkı ve vergi ikinci ele yansıyor. Şu anda piyasa canlı. En hareketli dönemi yaşıyoruz” dedi.  Yaklaşan bayramın da artışta etkili olduğunu belirten Erkoç, “Bayramda insanlar memleketine, tatiline, yazlığına gider. Araba alan çok olur, bundan dolayı otomobil fiyatlarında da bir yükselme olur. Bayram öncesi canlılık daha da arttı” diye konuştu.

Erkoç, Esenboğa Yolu üzerinde kurulu ve 550 galeriyi bünyesinde barındıran Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomobil ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’de de ikinci el araç satışlarında canlılığın bayram yaklaştıkça daha da arttığını, giderek daha yoğun bir taleple karşılaştıklarını anlattı.

“ARACINIZI GÜVENİLİR YERDEN ALIN”

Bu arada araç alacak vatandaşlara uyarılarda da bulunan Erkoç, şunları söyledi:

“En önemlisi, otomobil alacakların dikkat edecekleri hususlar. Vatandaşlarımız kesinlikle internet sitesi, oto pazarı ya da sokak satıcısından değil, karşısında bir muhatap bulabileceği kurumlardan araç almalı. Alacağınız otomobili mutlaka güvenilir yerlerden alın. Sokak satıcısından aldığınız zaman bir hasar ve arıza durumunda karşınızda muhatap bulamayabilirsiniz. Bu, en önemli konuların başında geliyor. Bu nedenle aracınızı güvenilir kurumlardan alırsanız, bir arıza durumunda bir muhatabınız olur. Aksi takdirde yıllarca birikim yaparak ya da kredi çekerek satın aldığınız araca verdiğiniz para boşa gidebilir. Tanınan bilinen yerden araç alın ve mutlaka aldığınız aracı teknik servise ya da güvenilir bir ekspere gösterin. Biz de Otonomi olarak bu konuda müşterilerimize her zaman yardımcı oluyoruz.”

“2. EL PAZAR BU YIL 7 MİLYONU AŞAR”

Aydın Erkoç, ikinci el piyasada toplam satışların yılın ilk dört ayında yüzde 6,2 artışla 2 milyon 340 bin 877 adede ulaştığı bilgisini verirken, sektörde canlılığın yıl boyu süreceğini ve yılın tümünde pazarın 7-7,5 milyon adetlik satış hacmine ulaşacağını öngördüklerini bildirdi.

Erkoç, “Otonomi ailesi olarak 2017’nin izleyen döneminde, siyasi, sosyal hayat ve genel ekonomide belirsizliklerin ortadan kalkması, istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi ile ikinci el araçta çok daha fazla canlanma bekliyoruz. Bu yılın tümünde ikinci el pazar 7 milyon adeti aşacak; 7-7,5 milyon aralığında gerçekleşecektir. Bu kapsamda otomobil satışlarının yılın tümüne 5 milyonu aşmasını bekliyoruz” diye konuştu./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78