• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

İMEAK DTO Aliağa Şubesi öğrencilere ödülleri verildi

İMEAK DTO Aliağa Şubesi öğrencilere ödülleri verildi
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin 2019 yılında çocuklarda deniz sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl 3.’sü düzenlendi. Yarışmalarda

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin 2019 yılında çocuklarda deniz sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl 3.’sü düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

İMEAK DTO Aliağa Şubesi, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. Çocuklarda deniz sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Resim, şiir ve kompozisyon olarak üç ana dalda düzenlenen yarışmada, ilkokul öğrencileri ‘Deniz ve Çevre’ konulu resimler, ortaokul öğrencileri de aynı konu içerikli şiirlerle yarışmaya katılırken, liseler ise ‘Deniz’konu başlıklı kompozisyonlarla yarışmaya katıldı.  99 resim, 54 şiir ve 8 kompozisyon ile toplam 161 öğrenci yarışmada yer aldı. Yarışmanın değerlendirme jürisi, geçtiğimiz günlerde toplanarak 3 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren isimleri belirledi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Tüpraş İzmir Rafinerisi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle verildi.

Düzenlenen törene; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ömür Avcı, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz,Aliağa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Abalı, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, İMEAK DTO Aliağa Şubesi meclis ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüztörenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

“Çocuklarımız suyun kıymet ve önemi noktasında vaz geçilmez olduğunu bilsinler”
Suyun bir mucize olduğu ve bizlere emanet edildiğini, geleceği şekillendirme açısından ülkemiz ve bütün dünya adına çok kıymetli olduğunu bilincinin öğrencilerin geleceği imar ederken bir yaşam felsefesi haline getirmesi noktasında bu yarışmanın düzenlendiğini belirterek konuşmasına başlayan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz şöyle devam etti: “ Düzenlenen bu yarışmaya katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere İMEAK Deniz Ticaret Odasına tüm eğitim camiamız ve öğrencilerim adına teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Bizler istiyoruz ki, çocuklarımız çevre bilinciyle suyun kıymet ve önemi noktasında vaz geçilmez olduğunu bilsinler. En ufak bir şekilde çevremizin kirletilmemesi,  suya, çevremize, ağacımıza, ülkemize ve uzak nokta da dünya da ki bu kıymetli eserlere sahip çıkmaları için böyle bir yarışma düzenlendi. Öğrencilerimiz tarafından yüksek bir katılım oldu ve memnuniyetle buraya geldiler. Katkılarından dolayı İMEAK DTO Aliağa Şubemize, üyelerine ve burada bulunan herkese teşekkürlerimi arz ediyorum.” Dedi.

“Amacımız deniz sevgisini aşılamak ve çevre bilinci oluşturmak”
Akyüz’ün konuşmalarının ardından İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek konuşma gerçekleştirdi. İMEAK DTO Aliağa Şubesi olarak 2019 yılında ilkini gerçekleştirdikleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek şunları ifade etti: “Öncelikle törenimize katılım sağladığınız için hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz resim, şiir ve kompozisyon yarışmamıza ilkokul, ortaokul ve liselerimizden oldukça yoğun bir katılım oldu. Odamızın sorumluluk sahası içerisinde gerçekleştirdiği birçok sosyal sorumluluk projesinden biri olan bu yarışmamızdaki amacımız gelecek nesillerimize, çocuklarımıza deniz sevgisini aşılamak ve çevre bilincini oluşturmaktır. Yarışmamıza yoğun ilgi göstererek emek harcayan öğrencilerimize ve velilerine çok teşekkür ediyor, öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Hepiniz tekrar hoş geldiniz.” dedi.

“İlçemizden başarılı deniz insanları çıkacak”
Son olarak Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güneybir konuşma gerçekleştirdi. Aliağa’nın 16 tane limanı ile ülke ekonomisine büyük bir katkı sağladığını belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Zekeriya Güney “İlçemizin deniz kenarında olmasıyla birlikte denizcilik faaliyetlerinin bir arada olmasını sağlamıştır.  Burada bu tür yarışmalar organize edilerek gençlerimizin, evlatlarımızın denize olan sevgisinin ve saygısının artması açısından önem arz etmektedir. Aynı zamanda bu hafta ‘Çevre Haftası’. Çevreye saygısı olan insanın denize de saygılı olur. Bunlar karşılıklı birbirini tetikleyen faaliyetlerdir. Ben inanıyorum ki; önümüzdeki süreçte bu tür faaliyetler daha da yaygınlaşacak ve ilçemizden öğrencilerimizden başarılı deniz insanları çıkacak.  İlçemize daha fazla katkı sağlayacaklardır. Yarışmaya katılan, dereceye giren öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum. Deniz Ticaret Odamızı da bu başarılı ve anlamlı organizasyona verdikleri destekten dolayı tebrik ediyorum.” Dedi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
Yapılan açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Şiir dalında 1.’lik ödülü Atatürk Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ceylin Tokal’a, kompozisyon dalında 1.’lik ödülü Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Şiir Hülakir’e, resim dalında 1.’lik ödülü Atatürk İlkokulu öğrencisi Defne Kerimoğlu’na, verilirken öğrencilere ödülleri Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney tarafından takdim edildi.

Şiir dalında 2.’lik ödülü Özel Aliağa Sınav Koleji 7. Sınıf öğrencisi Elif Nil Çakır’a, kompozisyon dalında 2.’lik ödülü Aliağa Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Azra Sak’a, Resim dalında 2.’lik ödülü Aliağa Fen Bilimleri İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Sinemis Akdağ’a verildi.  Öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun tarafından verildi.

Şiir dalında 3.’lük ödülü Şehit Murat Coşkun Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi İpek Berktaş’a, kompozisyon dalında 3.’lük ödülü Aliağa Şehit Gökhan Çakır Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Elif Akçay’a,  Resim dalında 3.’lük ödülü ise Adalet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kerem Mert Şenocak’a verildi. Öğrencilere ödülleri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından verildi.

Jüri özel ödülünü almaya hak kazanan; şiir dalında Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Efe Kerimoğlu’na, kompozisyon dalında Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Muhammed Tayfur’a,  resim dalında Karakuzu İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Zeynep Öztürk’e ödülleri İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek tarafından takdim edildi.

Mansiyon ödülüne layık görülen öğrencilere ise ödülleriAliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım ve Tüpraş temsilcisi Özgür İşlek tarafından takdim edildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78