• BIST 9524.59
  • Altın 2524.268
  • Dolar 32.5721
  • Euro 34.6338
  • İzmir 16 °C

‘İyi Pazarlar’ Ot Cenneti Alaçatı’da

‘İyi Pazarlar’ Ot Cenneti Alaçatı’da
Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hayata geçirdiği “İyi Pazarlar” projesi devam ediyor.

‘İYİ PAZARLAR’ OT CENNETİ ALAÇATI’DA

Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hayata geçirdiği “İyi Pazarlar” projesi devam ediyor. Hem yetişkinlerin hem de gelişme çağındaki çocukların dengeli beslenme ve düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan “İyi Pazarlar” projesi ekibi birinci ayını tamamladı. Bugüne dek gerçekleştirilen 18 pazar ziyaretinde, yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldı.

DİYETİSYENLER PAZARLARDA

“İyi Pazarlar” projesinde, pazara alışverişe gelen halkla buluşan diyetisyenler doğru beslenmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin önemini aktarıyor. Ege’nin dört bir yanında kurulan 20’ye yakın geleneksel pazara, gezici bir araçla yıl boyunca sayısı yaklaşık 100’ü bulacak ziyaretlerde, bilgilendirici yayınlar dağıtılıyor ve ödüllü aktiviteler gerçekleşiyor. “İyi Pazarlar” ekibi Ayvalık’tan Sığacık’a, Bostanlı’dan Kuşadası’na kadar birçok Pazar ziyaretinin yanı sıra Batıçim ve Batısöke fabrikalarını ziyaret ederek, çalışanlarını da projeye dahil etti.

Batı Anadolu Grubu’nun İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, sağlıklı yaşam gibi günümüzde önemi günden güne artan bir bilinçlendirme kampanyasıyla halka birebir temas etme şansını elde etmekten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:

“İyi Pazarlar ekibimizle bir ay içerisinde Ege bölgesinde 20’ye yakın pazar ziyareti gerçekleştirdik. Gittiğimiz pazarlarda yerel halkın yanı sıra pazar esnafı da bizi büyük bir misafirperverlikle ağırlayarak, ilgi gösteriyor. Tekrar gittiğimiz pazarlarda esnaf ve ziyaretçiler bizi hatırlıyor,  bizlerle yine karşılaşmaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade ediyorlar,” dedi.

EGE OTLARINDAN SAĞLIK
 
Bu yıl Mayıs ayında başlayan ve Eylül ayına kadar sürecek projede “İyi Pazarlar” ekibi 28 Mayıs’ta Ege’nin yanı sıra tüm Türkiye’den ziyaretçi toplayan Alaçatı pazarını ziyaret etti. Alaçatı pazarında bulunan birbirinden farklı otların Ege mutfağındaki önemine değinen Feyyaz Ünal:

“Ege’nin kendine has otlarıyla meraklılarını buluşturan Alaçatı pazarında, İyi Pazarlar ekibimize ilgi yoğun oldu. Pazardaki otlardan Egelilerin sofrasından eksik olmayan hem sağlıklı hem de oldukça leziz yemekler yapılıyor. Alaçatı, sağlıklı yemeklerin damağa da hitap edebileceğini kanıtlayan birçok mekana ev sahipliği yapıyor. İyi Pazarlar ekibimizle Alaçatı pazarında halkla ve esnafla bir araya gelmekten ayrı bir keyif aldık.” dedi.

“SÖZÜM SÖZ” ANLAŞMASI
 
Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteklediği projede uzman diyetisyenler, vücut analizleri yaparak tavsiyelerde bulunuyor. Gerçekleştirdikleri işbirliğinden duydukları memnuniyeti vurgulayan Ünal sözlerine şöyle devam etti:

“Proje kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 'Sözüm Söz' uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Buna göre diyetisyenlerimiz 'İyi Pazarlar' Projesi'ne katılanların vücut analizlerini yapıp çeşitli tavsiyelerde bulunduktan sonra, katılımcı aile hekimi kontrolünde sağlıklı beslenme kurallarına ve fiziksel aktivite önerilerine uyacağına dair 'Sözüm Söz' anlaşmasını imzalıyor. Diyetisyen katılımcıdan onay alması halinde bir sonraki pazar ziyaretinde, katılımcının vücut analizlerini yapıyor ve kaydettiği gelişmelerle ilgili geri bildirimde bulunuyor. Pazar ziyaretlerinde Sözüm Söz’e yüzlerce başvuru aldık. Ziyaretçilerin “İyi Pazarlar”a gösterdikleri ilgi ve sağlıklı beslenmeye verdikleri önemle karşılaşınca; Batı Anadolu Grubu olarak üstlendiğimiz sorumluluğun ve bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini daha şimdiden almaya başladığımızı görüyoruz. Bu da bizlere gurur ve mutluluk veriyor” dedi.

DOMATES BİBER PATLICAN

“İyi Pazarlar” projesinin bir kolu da çeşitli yayınlar olacak. “Domates Biber Patlıcan” başlığını taşıyan, çocuklara yönelik bir sağlıklı beslenme kitabı bu dizinin ilk ürünü.  Kitapta çocuklara sağlıklı temel besinler tanıtılarak, düzenli ve yeterli miktarda tüketmenin gerekliliği anlatılıyor. Kitabın önemli başlıkları arasında yetişkinlerin de ilgisini çekecek meyve ve sebzelerin hangi aylarda tüketilebileceğini gösteren tablolar bulunuyor. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78