• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • İzmir 8 °C

İZBAN’da Kademeli Ücrete Ve Gizli Zamma Hayır!

İZBAN’da Kademeli Ücrete Ve Gizli Zamma Hayır!
Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Kent Komitesi, 15 Şubat’tan itibaren İZBAN’da başlayacak kademeli ücret dayatmasına ve bu yolla hayata

İZBAN’DA KADEMELİ ÜCRETE VE GİZLİ ZAMMA HAYIR!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Kent Komitesi, 15 Şubat’tan itibaren İZBAN’da başlayacak kademeli ücret dayatmasına ve bu yolla hayata geçirilen gizli zamma karşı İZBAN istasyonlarında imza kampanyası başlattı. Kampanyanın tanıtıldığı basın toplantısında “Ulaşım temel bir haktır. Ulaşım kartında en uzak mesafe ücreti yüklü olmayan yolcunun İZBAN’ı kullanamaması bu hakkın ihlalidir. Uygulama derhal geri çekilmelidir” denildi.

İzmir’in kuzey-güney hattında birbirine bağlayan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD tarafından ortak işletilen hafif raylı banliyö sistemi İZBAN’da 15 Şubat’tan itibaren başlayacak olan kademeli ücret uygulaması, kent içi ulaşımda yeni kaoslara yol açacak.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Kent Komitesi, kademeli ücret uygulamasının bir dayatma olduğunu savunarak, bu uygulamaya dayalı gizli zamma karşı imza kampanyası başlattı.

TKP İzmir il merkezinde düzenlenen basın toplantısında yerel ve ulusal basının temsilcilerine kampanya hakkında bilgi verildi.

"İZBAN YOLCULARINI KAOS BEKLİYOR"

TKP İzmir Kent Komitesi adına konuşan Ahmet Çınar, şunları söyledi:

Sizlerin yakından takip ettiği için bildiği ama henüz pek çok İzmirlinin bilmediği, 15 Şubat’tan sonra bir sabah İZBAN’ı kullanırken öğreneceği bir gerçek var. Bu gerçeği paylaşmak ve bu dayatmaya hayır demek için başlattığımız imza kampanyasını sizlere duyurmak üzere buradayız.

İZBAN’daki yeni ücret politikası, ilk biniş ücreti sonrası kilometre başında ek ödeme yapılmasını temel alıyor. Yani kademeli ücretlendirme… İlk binişlerde en uzak mesafe ücretinin kart bakiyesinden düşüleceği, inilecek istasyonda da, kartın yeniden okutulmasının ardından, mesafeye bağlı para iadesi yapılacağı söylendi.

İZBAN hattını kullanan her bir vatandaş, ulaşım kartlarına, en uzak mesafeye göre bakiye yüklemek zorunda bırakılacak. Örneğin Alsancak istasyonundan İZBAN’a binen bir yurttaş, Halkapınar’da ya da Salhane’de inecek bile olsa, önce kartından en uzak mesafe düşülecek, sonra indiği istasyonda yeniden kuyruğa girip tekrar kartını okutup fazlalık ücret kartına iade edilecek. ‘Kartımda az bir bakiye var, ben de zaten iki durak sonra gideceğim, bana yeter’ diyemeyeceğiz. Bindiğimiz istasyondan en uzak istasyona öngörülen ücretin kartımızda yüklü olması gerekecek. Bu bir dayatmadır!

Bu ücret, vatandaşlar tarafından kullanılamayacak olan ve sistem tarafından bloke edilmiş bir ücrettir. Ve bu ücret, ulaşım kartlarına yüklendiği andan itibaren, akıllı kart şirketinin kasasına girecek, şirket bu parayı istediği gibi kullanabilecektir.

"KOCAOĞLU İZMİR'İ ŞİRKET, İZMİRLİLERİ MÜŞTERİ, KENDİSİNİ CEO ZANNEDİYOR"

İZBAN ücretlerine yapılan gizli bir zam olduğunu da ifade eden Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

İzmir’i bir şirket, İzmirlileri müşteri, kendisini de bir CEO zanneden Aziz Kocaoğlu halkı kandırmaktadır. CHP, emekçi düşmanlığında AKP ile yarışmaktadır!

Çok basit bir hesap: Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından, meclis oturumunda, Havalimanı İstasyonu’ndan binen bir yolcudan ilk binişte 6,40 TL kesileceği, Menemen’de inmesi durumunda ücretin bir kısmının geri ödenerek 4,60 TL ile Menemen’e ulaşacağı belirtilmiştir. Bu hesaba göre 2017 yılında 2,60 TL ödenen ulaşım ücreti, 2018 yılında yüzde 77 artarak 4,60 TL’ye çıkmaktadır. Lafa gelince ulaşıma yüzde 10 yapıldığını söyleyenler, gizli zamlarla halkın cebindeki parayı çekmektedirler.

İZBAN İSTASYONLARINDA İMZA KAMPANYASI: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Ulaşımın temel bir hak olduğunu, dolayısıyla bir kamu hizmeti olması gerektiğini vurgulayan Çınar, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bu hamlelerin temelinde, kökünde yatan zihniyet bellidir: İzmir halkı ‘müşteri’ olarak görülmekte, kâr getiren bir ‘alıcı’ olarak düşünülmektedir. Bu durumda Aziz Kocaoğlu da kendisini, müşterileri İzmir halkı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi adlı ‘şirketin’ CEO’su zannetmektedir.

Hayır… Buna izin vermeyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, en temel haklardan biri olan ulaşım hakkını kullanan İzmirlilerden para kazanmaktan, kâr elde etmekten derhal vazgeçmelidir. Ulaşıma kâr-zarar hesabıyla bakılmaz.  

Bugünden itibaren merkezi İZBAN istasyonlarında kuracağımız masalarda, kademli ücret dayatmasına ve gizli zamma karşı imza kampanyası başlatıyoruz. İzmir halkı, CHP’li belediyenin tüccarca uygulamalarına boyun eğmeyecektir.

SAVAŞ SARI: SERMAYE SALDIRISININ BİR PARÇASI

TKP Merkez Komite üyesi Savaş Sarı da, sermayenin ve patronları sınıfının tüm aç gözlülüğü, tüm yağmacılığı ile İzmir'e geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

İzmir, kısa sürede, içinde yaşanılamaz bir şantiye alanına döndü. Önce ‘bütün ulaşımı rahatlatacak’ metro inşaatı gündemimize girdi. Ancak ihaleler, iptaller, plansızlık ve beceriksizlik derken metro inşaatı uzamış da uzamıştı. Tam metro bitti derken, kıyı düzenlemesine geçildi, kıyı şeridine erişim engellendi. Derken ulaşımda otobüs yükünü hafifleteceğiz bahanesiyle aktarmalı ulaşıma geçildi. Toplu taşıma ile tek bir araçla gidilebilen güzergâhlarda, kimi zaman üç, dört aktarma yapmak gerekti. Metro-otobüs-vapur saatleri birbirini tutmadı, aktarma yerlerinin kapasitesi yetmedi. Planı, projesi olmadan tramvay inşaatına başlandı. Güzergah, yapım çalışmaları devam ederken belirlenmeye çalışıldı. Taşıt yolları daraltıldı, kapatıldı. Kentin bir yakasında tramvay inşaatı bitti bitmesine ama ulaşım tramvaya bağımlı hale getirildi. Kıyı şeridinde yaşayanların dışındakiler için toplu ulaşım sınırlandırıldı. Toplu ulaşımda, konfor ve hızlı erişim olanağı yitirilince, özel araç kullanımında büyük bir artış oldu. Tüm bunlar olurken, kavşaklarda birer birer AVM'ler dikildi. Kent merkezinde, büyük konut sitelerinin, gökdelenlerin önü açıldı. Ve sonunda, işimize, evimize gidemez olduk.

Gördük ki ulaşıma dair atılan her adım aslında başka bir plânın parçasıymış: Sermayeyi İzmir'e çekmek ve İzmir'i sermaye için ‘kârlı’ kılmak. Oysa, trafik sorununun ortadan kaldırılması mümkün. Toplu ulaşım sisteminin güçlendirilmesi, alternatifli hale getirilmesi de, kentimizin, planlı bir şekilde gelişmesi de mümkün. Tek yapılması gereken, sermayenin keyfine değil halkın ihtiyaçlarına öncelik vermek. Bunu, ülkeyi sorun yumağı haline getiren AKP de, ona özenip İzmir'i sermayeye teslim eden CHP de yapamayacağına göre tüm İzmir halkını insanca yaşanabilecek bir düzen için mücadeleye çağırıyoruz./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78