• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İzmir 14 °C

İzmir Sahil Bulvarı'nda Ağaçların Sayısı İkiye Katlanıyor

İzmir Sahil Bulvarı'nda Ağaçların Sayısı İkiye Katlanıyor
Kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatacak Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi

SAHİL BULVARI'NDA AĞAÇLARIN SAYISI İKİYE KATLANIYOR

Kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başlatacak Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki imalatları hızlandıracak bir adım daha atıyor. Göztepe ve Karataş arasındaki bölümde orta refüj üzerinde kalan ağaççık ve palmiyeler, caddenin genişletilmesi için yolun her iki tarafındaki yeşil alanlara taşınacak. Büyükşehir ekipleri, en az taşınan kadar da yeni dikim yapacak. Böylece alandaki ağaç sayısı ikiye katlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "çevreci" ve "konforlu" ulaşım hedefi doğrultusunda yapımına başladığı Konak ve Karşıyaka tramvaylarının inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Karşıyaka'da hat imalatları yüzde 75, Konak Tramvayı'nda ise yüzde 18 oranında tamamlandı. Konak hattının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki kara tarafında (F.Altay – Halkapınar yönü) 2 bin 700 metre hat imalatı yapılarak Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Meydan ve Taşıt Alt Geçidi bölgesine, deniz tarafında ise (Halkapınar – F.Altay yönü) 1700 metre hat imalatı yapılarak Göztepe bölgesine ulaşıldı.

PALMİYELER İKİ YANA TAŞINACAK

Hattın Göztepe ile Karataş arasındaki bölgesinde ise 9 Haziran Perşembe gününden itibaren başlayacak çalışmalarla orta refüjde bulunan palmiye ve ağaççıkların yeri değiştirilecek. Tramvay hattının imalatıyla birlikte oluşturulacak yeni trafik düzeninin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için orta refüj üzerindeki ağaçlar karşılıklı olarak yolun her iki tarafına taşınacak. İki etap halinde yapılacak çalışmalar kapsamında taşınacak ağaçların önemli bir bölümünü zemin şartlarının uygun olmaması nedeniyle bodur kalan, sağlıklı şekilde gelişemeyen palmiyeler oluşturuyor. İlk etapta Göztepe-Küçükyalı arasındaki 19 ağaç taşınacak. Bunların da 12'si gövde boyu 0-1,5 m. arasındaki ağaççıklardan oluşuyor. Çalışma tamamlandığında 39 adet ağaççık ve 93 adet palmiyenin yeri değiştirilmiş olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, en az taşınan palmiye sayısı kadar da yenisini dikecek ve ağaç sayısı ikiye katlanacak. Konak Tramvayı'nın tamamlanmasıyla, yeşil kesitli çim zemin üzerinde ilerleyecek tramvay hattına yolun her ki tarafını kuşatan palmiyeler eşlik edecek. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78