• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C

İzmir'de İngilizce Zirvesi

İzmir'de İngilizce Zirvesi
Türkiye'nin 81 ilinden İzmir'e gelecek öğrenciler, en iyi İngilizce konuşan kişi olabilmek için 14-15 Nisan'da birbiriyle kıyasıya mücadele edecek.

İZMİR'DE İNGİLİZCE ZİRVESİ

Türkiye'nin 81 ilinden İzmir'e gelecek öğrenciler, en iyi İngilizce konuşan kişi olabilmek için 14-15 Nisan'da birbiriyle kıyasıya mücadele edecek. 

Türkiye’nin En İyi İngilizce Konuşan Öğrencileri, Derece Koleji ana sponsorluğunda üçüncü kez düzenlenen Best Contest Turkey Yarışması'nda belirlenecek. Yarışmayla ilgili dün İzmir Susuzlu Atlantis Otel'de düzenlenen basın toplantısına Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, Yarışma Direktörü Ahmet Veli Olgundeniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Eraslan ile yarışmanın diğer sponsorları Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Genel Koordinatörü Leman Erçam, Yarışma Jürisi olan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Silkü, İzmir Susuzlu Atlantis Oteli Müdürü Serdar Sığınmış katıldı.

TÜRKİYE'NİN 2023 VİZYONU İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENİN
Derece Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, Best Contest Turkey Yarışması'nın hedefinin gençlerin, İngilizce bilgilerini kullanmaları ve akıcı hale getirmelerini özendirmeye çalışmak olduğunu belirterek, “Derece Koleji olarak nitelikli dil eğitimi her zaman gündemimizin ilk maddeleri arasında yer almıştır. Hem bir dünya insanı yetiştirmek hem de ülkemizin dinamizmine katkı bulunmak istiyoruz. Biz inanıyoruz ki ülkemiz cumhuriyetin 100. Yılı için koyduğu büyük hedeflere ulaşacaksa bu ancak nitelikli insan gücüyle olacaktır. 2023’de ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak ve ülke olarak yılda 50 milyon turist ağırlayabilmek iyi yetişmiş ve İngilizceyi akıcı konuşabilen gençlerle mümkün” dedi. 

DERECE'DE HAFTADA18 SAAT İNGİLİZCE EĞİTİMİ
Bu yarışmanın, İngilizceyi Türkiye’de ve yerel kaynaklarla öğrenmiş gençlerin doğru motive edildikleri zaman ne kadar akıcı ve mükemmel İngilizce konuşabildiklerini göstermesi açısından önemli olduğunu söyleyen Ülkü, “Bizler başta Derece Koleji olmak üzere ülkemizde çocuklarımıza İngilizceyi mükemmel bir şekilde öğretecek kurumların ve eğitmen kadrosunun olduğuna inanıyor ve bu yarışmayla da bunun ispatını önünüze koyuyoruz” diye konuştu. Derece Koleji’nde okul öncesi, ilkokul ve ortaokul bünyesinde İngilizce eğitimine büyük önem verdiklerini söyleyen Ülkü, “Okul öncesi ve ilkokul İngilizce programı haftalık 10’ar ders saati ancak bu sayı 5. sınıfta 18 ders saatine ulaşıyor. Yoğun yabancı dil programıyla çocuklarımızın orta öğretim İngilizce donanımına temel teşkil ediyoruz. Buradaki eğitimi de 'Yaşayarak Öğrenme' sloganıyla veriyoruz” diye konuştu.

YARIŞMANIN ÖDÜLÜ 5 YILDIZLI TATİL
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erçam ise gençlerin yabancı dil becelerini artırmaya yönelik 
Mesleki Gelişim Akademi, Eğitim Bilişim Ağı gibi programlar düzenlediklerine dikkat çekti. ETİK Danışma Kurulu üyesi de olan Dr. Zeki Hozer ise başta sağlık olmak üzere turizmde İngilizce bilen yetişmiş elaman ihtiyacının altını çizdi. Yarışma Direktörü Ahmet Veli Olgundeniz,  Best Contest Turkey için 700'ün üzerinde yarışmacı başvurusu alındığını belirterek ödülün ise dereceye giren ilk üç öğrenciye 5 yıldızlı tatil olduğunu söyledi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78