• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

izmirin Mallarına Mücadele Çağrısı

izmirin Mallarına Mücadele Çağrısı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kapatılan Özel İdare Mallarının Hazine’ye Devredilmesine Karşı İzmir’in 26 Milletvekiline Ortak Mücadele Etme çağrısı yaptı.
İZMİR İÇİN ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL’DEN İZMİR’Lİ VEKİLLERE ÇAĞRI
 
CHP’Lİ YÜKSEL: İZMİR’İN MALLARI İÇİN 26 MİLLETVEKİLİ BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ALAATTİN YÜKSEL, KAPATILAN ÖZEL İDARE MALLARININ HAZİNE’YE DEVREDİLMESİNE KARŞI İZMİR’İN 26 MİLLETVEKİLİNE ORTAK MÜCADELE ETME ÇAĞRISI YAPTI.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kapatılan Özel İdare Mallarının Hazine’ye Devredilmesine Karşı İzmir’in 26 Milletvekiline Ortak Mücadele Etme çağrısı yaptı.

Yerel seçimlerden sonra 6360 sayılı kanunla Belde belediyelerinin kapatıldığını, köy tüzel kişiliklerinin kaldırıldığını, Özel İdarelerin kapatıldığını anımsatan Milletvekili Yüksel, “İş Makinelerini Karayollarına verip operatörleri Büyükşehir’e verirseniz olmaz. İzmir’in geneline hizmet edecek olan Büyükşehir’dir, İlçe Belediyeleridir. İzmir’in kaynakları İzmir’de kalmalı. Bu mücadeleyi birlikte yapalım” dedi.  
 
İZMİR MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI
“İl Özel idare malları yerelindir, İzmir’indir. İl Özel İdareleri kapanınca Yerelde kazanılan malların yerel yönetimlerde kalması gerekir.” diyen CHP’li Yüksel. İzmir’in Milletvekillerine ortak mücadele çağrısı yaparak; “İzmir’e hizmetin siyaseti olmaz. İzmir’e hizmeti doğrudan ilgilendiren bu konuda da omuz omuza olmamız lazım. İzmir’in 26 milletvekiline çağrıda bulunuyorum; Gelin bir masanın etrafına oturalım; bu meseleyi konuşup tartışalım. İzmir için, Birlikte, ortaklaşa mücadele edelim.” Dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR İZMİR İÇİN MÜCADELE VERİYOR
Başka İllerin aksine İzmir’de İl Özel İdaresi işçilerinin belediyelere, mallarının ise Hazine’ye devredildiğini söyleyen Yüksel, “İl Özel İdare malları İzmir halkınındır. İzmir Büyükşehir belediyesi bu konuda büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadeleyi İzmirli adına veriyor. Aziz Kocaoğlu, Bu mallar İzmir’de kalsın diyor. İş Makinalarını Karayollarına verip operatörleri Büyükşehir’e verirseniz olmaz. İzmir’in geneline hizmet edecek olan büyükşehirdir. AKP’nin İzmir Milletvekilleri bunu niye istemiyor çok merak ediyorum.” Dedi.
 
İZMİR’LE KUCAKLAŞAMIYORLAR
İzmir’in merkezi bütçeye yılda ödediği 38 milyar TL vergiye karşılık kamu yatırımlarından sadece 700 Milyon TL pay aldığını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “İzmir 38 milyar vergi öder, 700 milyon kamu yatırımı alır. Buna sadece biz değil, AKP’lisi, MHP’lisi CHP’lisi tüm vekiller hep birlikte karşı çıkmamız lazım. CHP İktidarda olsa ve böyle bir şey yapsa İzmir’in milletvekili olarak önce ben karşısında dururum. Öyle yağma yok, İzmir’in malı İzmir’de kalacak derim. Ne yazık ki AKP milletvekilleri bu duruşu gösteremiyor. Gösteremedikleri için de hiçbir zaman İzmir’le kucaklaşamıyorlar.” Dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78