• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İzmir 22 °C

İzzet Keribar’ın objektifinden ‘Bir Bursa Masalı’

İzzet Keribar’ın objektifinden ‘Bir Bursa Masalı’
Duayen fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın eserlerinden oluşan ‘Bir Bursa Masalı’ adlı fotoğraf sergisi, Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu.

İZZET KERİBAR’IN OBJEKTİFİNDEN ‘BİR BURSA MASALI’

BURSA – Duayen fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın eserlerinden oluşan ‘Bir Bursa Masalı’ adlı fotoğraf sergisi, Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Özel sergi, Temmuz sonuna kadar görülebilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında, usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın 1 yıllık çalışma ile ortaya çıkardığı ‘Bir Bursa Masalı’ adlı fotoğraf sergisi, Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanat yaşamının 61. yılında olan usta sanatçının, tarihi ve turistik mekanlarından doğal güzelliklere, geleneksel ve kültürel mirastan sosyal yaşama kadar tüm detaylarıyla Bursa’da yaşamı gözler önüne sunduğu sergide, 21’i kolaj 138 eser yer alıyor. Kolajların her birinin 50 ile 100 arası fotoğraftan oluşması ise sergide dikkati çeken en önemli özelliklerden…

BÜYÜKŞEHİR’DEN SANATA TAM DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, sanata ve sanatçıya verdiği öneme işaret etti. İzzet Keribar’ı yoğun emek içeren çalışmasından dolayı tebrik eden Başkanvekili Karlık, “Büyükşehir Belediyesi olarak sanata değer veren özel bir çalışmayı daha sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bursa’nın birikiminin tüm yönleriyle yansıdığı bu güzel sergiyi tüm vatandaşların izlemesini umut ediyorum” dedi.

Karlık, Büyükşehir Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin devam edeceğine de işaret etti.

KENTİN HER KÖŞESİ FOTOĞRAFA YANSIDI

Projeye emek veren en önemli isimlerden olan Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz da proje ve serginin hazırlık süreci ile ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, açıklamasında ilk olarak Muradiye Külliyesi’nin 20 günlük bir çekimi için görüşülen fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ile özellikli bir çalışmaya imza atıldığını ve 1 yıllık emeğin ardından sanatçının Bursa’yı tümüyle fotoğrafladığını kaydetti. Yılmaz, Bursa’nın tüm değerlerinin önemli bir fotoğraf sergisiyle taçlandığını vurguladı.

KERİBAR: “BEN ARTIK BURSALIYIM”

Sergiden dolayı çok heyecanlı olduğunu anlatan fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar ise Bursa’da 1 yıl boyunca çekimler yaptığını ve her fotoğrafın ayrı bir hikayesinin olduğunu anlattı.

‘UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Bursa’da her mekanın ayrı bir güzelliği olduğunu ifade eden Keribar, “Bursa, çok güzel bir şehir, benim için de özel bir çalışma oldu. İlk etapta yaptığımız çalışma planında belirlediğimiz yerlere mutlaka birkaç kez gitmek durumunda kaldık. Çünkü, Bursa’nın her köşesi günün her saati farklı bir güzellikte... Bu güzellikleri fotoğraflarda yansıtalım istedim. Bu arada ben İstanbulluyum ama artık ‘Ben Bursalıyım’ diyebilirim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergiye emek verenlere plaketleri verildi ve açılış kurdelesi kesilerek özel sergi sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Keribar, sergide eşlik ettiği Başkanvekili Karlık ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez’e eserleriyle detaylı ilgili bilgiler verdi, fotoğrafların hikayelerini anlattı. Açılışa katılan sanatseverler de sergiyi ilgiyle gezerek, fotoğrafları çok beğendiklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78