• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İzmir 16 °C

Kaçak Moloz Dökümüne Ağır Cezalar Geliyor

Kaçak Moloz Dökümüne Ağır Cezalar Geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek.

KAÇAK MOLOZ DÖKÜMÜNE AĞIR CEZALAR GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısını tamamladığı GPS’li takip sistemine kayıt olmayan hafriyat kamyonlarının, 1 Ağustos Pazartesi tarihi itibariyle moloz taşımasına izin vermeyecek. Kaçak ve gelişigüzel moloz dökümünü önleyecek yeni sisteme dahil olmayan araçlar, yasal işlem yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirilecek.

Bir yandan kente yeni hafriyat döküm sahaları kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da kaçak moloz dökümün önüne geçebilmek için web tabanlı Hafriyat Yazılım Otomasyon Sistemi’ni uygulamaya aldı. Sistem ile birlikte kentteki tüm hafriyat firmalarına ait kamyonlara, “Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak GPS cihazları takıldı.

Kentin gelişigüzel moloz dökümleriyle kirletilmesini önleyecek yeni sistem için aylar öncesinden duyuruya başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının üretildiği noktadan araçlarla bertaraf edileceği tesise ulaştırılıncaya kadar uydudan takip edilmesine yarayan sisteme kayıt olmayan kamyonların, 1 Ağustos 2016 tarihinden itibaren İzmir sınırları içerisinde çalışamayacağını açıkladı.

Yetkililer, 1 Ağustos tarihinden sonra sisteme dahil olmayan kamyonlara Büyükşehir Belediyesi’nden Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi ile ilçe belediyelerinden Atık Taşıma ve Kabul Belgesi düzenlenmeyeceği, Atık Taşıma İzin Belgesi olmayanların, haklarında yasal işlem yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirileceğini de duyurdu.

url-003.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78