• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Kadınlardan Eroğlu'na Destek

Kadınlardan Eroğlu'na Destek
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Kadınların çalışma yaşamına katılımının arttırılması için meslek edindirme ve sertifikalandırma eğitimlerinin artması gerektiği belirtiliyor.
KADINLARDAN, CHP BAŞKAN ADAYI BARIŞ EROĞLU’NA DESTEK
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Kadınların çalışma yaşamına katılımının arttırılması için meslek edindirme ve sertifikalandırma eğitimlerinin artması gerektiği belirtiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Aliağa’da ciddi bir istihdam planlamasına ihtiyaç var. Gençlerimiz ve kadınlarımız iş yaşamına katılmakta güçlük çekiyor. Göreve geldiğimizde toplumsal yaşamımızı hayati derecede ilgilendiren bu soruna kalıcı çözümler üretecek projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
 
MESLEK EDİNDİRME VE SERTİFİKALANDIRMA PROJELERİ YAPILACAK
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat mühendisi Barış Eroğlu, Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyer kadınlarla bir araya geldi. Resim, takı tasarım, hasta kabul, ahşap boyama, çinicilik, muhasebe, dokuma ve bilgisayar kurslarını ziyaret eden Eroğlu, kadın kursiyerlerin sorunlarını ve istekleri dinledi. 
Aliağalı kadınlar adına Eroğlu’ndan destek beklediklerini dile getiren kursiyerler “genç bir belediye başkan adayı olarak bizlerin sorunlarını en iyi siz anlarsınız. Bu yüzden sizden eğitim ve üretim anlamında kadınların yaşadığı sıkıntı ve sorunları çözmenizi ve bizlere destek olmanızı istiyoruz” şeklinde konuştular. Genç Başkan Adayı Barış Eroğlu da sorunların çözümü ve kadınların çalışma yaşamına aktif katılımı için ilçedeki kurumlarla işbirliğinde projeler üretme sözü verdi.
 
KADINLAR ÇALIŞMA YAŞAMINDA OLMALI
Kadınların iş yaşamında olması gerektiğine değinen Eroğlu “Kadınlarımızı iş yaşamının içerisinde daha aktif hale getirmeliyiz. Bunun için kadınlara yönelik bu tür mesleki kurslarımızı daha yaygın hale getirmeliyiz ki; üreten, çalışan ve kazanan kadınlarımıza destek olalım. Meslek edindirme ve Sertifikalandırma çok önemli. Bölgemizdeki sanayi ve ticaret kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu vasıflarda personel temini için kadınlarımıza ve gençlerimize bu eğitimleri vereceğiz. Aliağa’mızı marka değeri yükselen bir kent yapacaksak, bu mutlaka kadınlarımızın desteği ve gücüyle olacak” dedi.
 
“BİZ KADINLARIMIZA DEĞER VERMEYİ MUSTAFA KEMAL’DEN ÖĞRENDİK”
Kadınların siyasette temsilinin de önemine dikkat çeken CHP’nin genç Başkan adayı Barış Eroğlu, “CHP, kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak her noktada tam destek veriyor. Bizim, Meclis üyesi aday listemizde 7 kadın adayımız var. Kadınlar adaylarımızdan üçü listemizin ilk beşinde yer alıyor. Neden mi? Çünkü biz kadınlara değer vermeyi, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal’den öğrendik. Biz 90 yıllık bir partiyiz. Bu yüzden sizleri temsil edecek olan kadınlara, hem yerelde hem de genelde destek olmalısınız. Kadınlara değer veren, toplumu şekillendiren ana unsurun kadınlar olduğunu savunan Cumhuriyet Halk Partisini hem genelde hem de yerelde iktidara taşımanızı istiyorum.” Dedi.  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78