• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İzmir 24 °C

Kapatılan Üniversiteler Tercih Sıralamasını Yükseltti

Kapatılan Üniversiteler Tercih Sıralamasını Yükseltti
Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı. Uzmanların ‘son yıllardaki en kolay sınav’ olduğunu belirttiği LYS’ de sınava giren lise son sınıf

KAPATILAN ÜNİVERSİTELER TERCİH SIRALAMASINI YÜKSELTTİ

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı. Uzmanların ‘son yıllardaki en kolay sınav’ olduğunu belirttiği LYS’ de sınava giren lise son sınıf öğrencilerinden sadece dörtte biri 4 yıllık fakültelere yerleşebildi. Kapatılan üniversitelerin çok üst sıralamalarda yer alan tam burslu programlarının olması, özellikle sayısal alanda 1500’lü sıralamalara kadar olan bölümlerde bir miktar yükselmeye yol açtı. Öte yandan toplam kontenjanlarda önemli bir artış olduğunun ve bu nedenle genel olarak bölüm sıralamalarının sıralamalarının gerilediğinin altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz; “ Tercihlerde de önerdiğimiz gibi sıralamasından yüksek yerleri tercih eden öğrenciler istedikleri bölümlere yerleştiler” dedi.

LYS sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Hülya Yavuz; “Sonuçlara baktığımızda önceki yıllara göre kapatılan üniversitelerden dolayı sıralamanın gerilediğini görüyoruz. Bunun sonucunda özellikle mühendislik programlarını seçen öğrenciler daha üst tercihlere yerleşme imkânı buldular. Örneğin Matematik- Fen puan türünde 125 bin sıralamaya sahip bir öğrenci bu yıl 112 binle kapatan bilgisayar mühendisliği programına yerleşebildi. Ayrıca son zamanların yapılan en kolay sınavı olmasına rağmen LYS’de lise son sınıf öğrencilerin yalnızca dörtte biri 4 yıllık bölümleri kazanabildiler” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78