• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İzmir 22 °C

Karalahana Troide Yol Açyor

Karalahana Troide Yol Açyor
Ege Üniversitesi Hastanesi Kampüs Polikliniği Dahiliye Uzmanı Dr. Hulusi Sam, iyot eksikliğinin belirtilerini halsizlik, bitkinlik, saçlarda kırılma gibi guatra bağlı şikayetler olarak açıkladı

KARALAHANA TROİDE YOL AÇYOR

Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan iyot eksikliğine bağlı hastalıkların farkındalığı için1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıkları Haftası olarak belirlendi.

İyot insan vücudunda beyin ve sinir sisteminin normal büyüme ve gelişmesi, vücut ısısı ve enerjisinin devamı için gerekli olan tiroid hormonlarının önemli bir bileşeni olarak biliniyor. Bu hormonlar vücudun tüm sistemlerinin büyüme ve gelişmesi için gerekli. Besinlerle iyot yetersiz alındığında iyot yetersizliği hastalıkları görülüyor.

Ege Üniversitesi Hastanesi Kampüs Polikliniği Dahiliye  Uzmanı Dr. Hulusi Sam, iyot eksikliğinin belirtilerini halsizlik, bitkinlik, saçlarda kırılma gibi guatra bağlı şikayetler olarak açıkladı. Ayrıca Dr. Hulusi Sam, “İyot doğada, tuzda ve deniz ürünlerinde mevcut. Özelikle  Karadeniz bölgesinde çok tüketilen karalahana vücuttaki iyodu engellediği için fazla tüketilmesi halinde  tiroide yol açıyor. Bunun dışında çok dikkat edilecek bir şey yok’’ diye konuştu.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Hastalıkla alakalı tedavi yöntemlerine yönelik açıklamalarda bulunan Dr. Sam “Önce belirleme amaçlı kan tahliliyle TSH, T3 ve T4 hormonlarına bakılır. Eksikliği veya fazlalığı durumunda değişik ilaçlarla gayet kolay bir tedavi yöntemi uygulanır’’ dedi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78