• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İzmir 19 °C

Kıraç Tarlalar Canlanacak

Kıraç Tarlalar Canlanacak
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1997 yılından bu yana hayal olan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti sulama projesi hayata geçti. Yaklaşık 2 milyon TL.ye mal olan proje ile başta Aliağa’nın Hacıömerli köyü olmak üzere Kapıkaya, Bahçedere, Kalabak köy

              İÇÖZ:BOZGÖL GÖLETİ ALİAĞA’NIN KIRAÇ TARLALARINA CAN VERECEK

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / 1997 yılından bu yana hayal olan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti sulama projesi hayata geçti. Yaklaşık 2 milyon TL.ye mal olan proje ile başta Aliağa’nın Hacıömerli köyü olmak üzere Kapıkaya, Bahçedere, Kalabak köylerini kapsayan toplam bin 850 dekarlık alanda sulu tarım yapılabilecek. İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Bulut , Daire başkanları ve Hacıömerli Köyü Muhtarı Ali Dündar tarlalara su akıtmayla başlayan göleti ve gölete su sağlayan derivasyon hattında incelemelerde bulundular.  Sulama Projesi yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak. Dikili-Çandarlı’da yapımı devam eden Yahşibey Göleti ve su tutmaya başlayan Aliağa Hacıömerli köyü Bozgöl Göleti İncelemelerinin ardından İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz yaptığı açıklamada ''Bu proje  il  özel idaresinin gerçekten göğsünü kabartan, bölge için önemli yatırımların başında geliyor. Kunduz Deresi üzerinde  yaptığımız  ikinci barajımızı, göletimizi ve derivasyon  hatlarını yerinde gördük. Aynı zamanda, Yenişakran cezaevinin, köylerimizin bağlantısını sağlayacak  yol çalışmalarını ekibimizle birlikte yerinde inceledik. Bölgemiz kurak bölgelerin başında geliyor. Bulduğumuz her derenin mutlaka baraj ve gölet şeklinde suyunun tutulması ve çiftçinin istifadesine verilmesi gerekmektedir. Bende bir köylü çocuğuyum, suyun ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Ege’de  su kavgaları çok olmuştur. Bunların yaşanmamasını istiyoruz” diyerek  su konusunda yaşanan  sıkıntıların önemine değindi. İçöz, “Yağan her yağmurun mutlaka bir yerde toplanması ve üretime kazandırılması amacını taşıyoruz. Burada yaptığımız incelemeye göre sulama tesisleri 300 çiftçimizin istifadesine sunulacak. Bu tesislerdeki  mevcut ürün dengesine baktığımızda; Zeytin, Mısır, Yonca gibi ürünler yetiştirilmekte.   Suyun düzenli olmasından  sonra inanıyorum ki ürün çeşitlenmesi  artacak. Biz zaten İl Özel İdaresi olarak İzmir genelinde envanter çalışması yapıyoruz. İzmir'deki üretimi desteklemesi açısından  İzmir  il özel idaresi, Tarım İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu Kadastro, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak İzmir'in genelinde toprak envanteri ve tarım sayımı adı altında bir çalışma   yürütmekteyiz. Burada temel hedefimiz öncelikle elimizdeki toprağın niteliğini bilmek. Orman, hazine ve  tarım arazilerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerini bilerek , çiftçimize şu ürünü ekersiniz şu kadar verim elde edersiniz başka bir ürün ekerseniz şu kadar verim elde edersiniz şeklinde  bir yönlendirme yaparak katkı sağlayabileceğiz. İnşallah Bölgede  yaşayan halkımız adına güzel bir kazanım olur . Tesis  8 aylık gibi kısa bir sürede bitirildi. Rakam olarak  Bir milyon 200 bin  liraya mal oldu . Aliağa'mıza köyümüze hayırlı olsun'' dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Yüz yıllık hayallerinin gerçekleştiğini belirten Hacı Ömerli Köyü’ nün Muhtarı  Ali Dündar da Genel Sekreter İrfan İçöz' e teşekkür ederek ''Genel Sekreterimiz  göreve geldiği saatten itibaren  projemize sıcak baktı. Çünkü, 1997 yılından bu yana 13-14 yıllık bir proje olarak içimizde uhde olarak kaldı. Kunduz barajının bir iki prosedür engellemeleri ile daha sonra ceza evinin gelmesi nedeniyle projede aksamalar oldu. Ama Genel Sekreterim göreve geldikten sonra projemize olumlu baktı ve bizi suya kavuşturdu. Daire başkanlarım, Proje ve Kontrol mühendisim Kemal Nazım Ergin'e teşekkür ederim'' dedi. Köy Muhtarı Ali Dündar,  İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz'e şükranlarını sunarak desteğinden ve katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78