• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İzmir 21 °C

Kırtasiyede KDV Oranı Düşürülmeli

Kırtasiyede KDV Oranı Düşürülmeli
ALİAĞA HABER/ KIRTASİYEDE KDV ORANI DÜŞÜRÜLMELİ

 

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet F. Şendil, bazı kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 bazılarında yüzde 18 olarak uygulanan
Katma Değer Vergisi’nin (KDV) düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Silgi, kurşun kalem, boya, defter gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda maddeleri kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için bu ürünlerde yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz” diye konuştu

Türkiye kırtasiye sektörünün çatısını oluşturan Tüm Kırtasiyeciler Derneği’nin (TÜKİD) Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Haziran’da yapılacak. Toplantıda, TÜKİD’in yeni dönemine başkanlık edecek isim ve yönetim kurulu üyeleri de belirlenecek. İki yıldır TÜKİD Başkanlığını yürüten Vecdet F. Şendil, yeni dönemde de bu görevin en güçlü adaylarından.

DEV BULUŞMA BÜYÜK BAŞARI

Vecdet F. Şendil, son iki yılda sektörün sorunlarını çözmek için çalıştıklarını,  önümüzdeki dönem seçilirlerse yapacakları daha çok iş olduğunu söyledi. Şendil, Türkiye’nin farklı şehirlerinde, özellikle de İstanbul’da meydana gelen terör saldırıları nedeniyle pek çok sektörde sıkıntı yaşansa da, 22-26 Şubat tarihleri arasında ilk kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenledikleri İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nın büyük başarıyla sonuçlandığını dile getirdi. Şendil, bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde yapılan sektörün en büyük buluşması olan fuara, 18 ülkeden 165 firma ve 216 markanın katıldığını hatırlattı.

HEDEF 1500 FİRMAYI MİSAFİR ETMEK

Vecdet F. Şendil şunları söyledi: “Bu yıl ilk kez Anadolu’dan gelen firma yetkililerinin iki gece misafir edilmesi uygulamasını başlattık. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı 2017’de bin firmanın ücretsiz olarak konaklamasını sağladık. 2018’de bu sayıyı 1500’e çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl yine bir ilk olarak TOBB ve ticaret odalarının sağladığı ulaşım desteğiyle Anadolu’nun pek çok il ve ilçesinden firma ve perakendeciyi fuarımızda ağırlama olanağı bulduk. Bu ulaşım katkısının, odalarımız tarafından verilmesi uygulamasını da geliştirerek sürdüreceğiz.”

SEKTÖRE BÜYÜK HİZMET: KBS

TÜKİD olarak Ekim 2016’da hayata geçirdikleri Kırtasiye Bilgi Sistemi (KBS) ile sektöre ait ürün bilgilerini üyelerine tek çatı altında sunduklarını vurgulayan Vecdet F. Şendil, “Kırtasiye Bilgi Sistemi ile üyelerimiz 120 bin ürüne tek ‘tık’ ile ulaşılabiliyor.  www.kirtasiyebs.com adresine kaydolan perakendeciler, ürün arama motoru sayesinde istedikleri ürün bilgisine, tedarikçisine, güncel ve eski fiyatlara ulaşabiliyor. Şu an 1500 perakendecimiz bu sistemi kullanıyor. Ve bu sayı her geçen gün artıyor.  Sistem, Türk kırtasiye sektörünün önünü açması bakımından büyük önem taşıyor” diye konuştu.

YÜKSEK VERGİ ZORLUYOR

Ankara Ticaret Odası ile birlikte yaptıkları çalışmalar sonucunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) getirdiği kredi kartı taksit sınırlandırmasının kaldırılmasına katkıda bulunduklarını vurgulayan Vecdet F. Şendil şöyle devam etti: “Kırtasiye ürünlerinin bazılarının Katma Değer Vergisi (KDV) oranı yüzde 18 bazılarının yüzde 8. 2004’te alınan kararla, kurşunkalem, boya kalemi, suluboya, pastel boya, okul defteri, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, gönye, iletki gibi kırtasiye ürünlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmişti. Buna karşın versatil kalem (mekanik kurşun kalem) gibi bazı ürünlerde oran yüzde 18 olarak kalmıştı. Bu oran yüzde 8’e düşmeli.  Silgi, kurşun kalem, defter, boya gibi kırtasiye malzemeleri de en az gıda kadar temel ihtiyaç. Dar gelirli kişilerin daha kolay ulaşımı ve sektörün önünün açılması için yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesini istiyoruz. Ankara Ticaret Odası ile birlikte KDV oranının düşürülmesine yönelik Gelir İdaresi Başkanlığı ile toplantılar yaptık. En kısa sürede kırtasiyedeki KDV oranının makul seviyelere düşürülmesini bekliyoruz.”

‘ÖNEMLİ OLAN BİR OLMAMIZ’

Olağan genel kurulda iki yıl için tekrar TÜKİD Başkanlığı için yetki isteyeceğini dile getiren Vecdet F. Şendil, “Genel kurulumuz bu yetkiyi bize değil de bir başka ekibe verirse onlara da her türlü desteği vermeye hazırız. Önemli olan bir ve beraber olmamız. Bir ve bütün olursak güçlü olacağımızı biliyoruz” diye konuştu./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78