• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • İzmir 23 °C

Kızılay Mobil Ekipleri Kan Toplamaya Devam Ediyor

Kızılay Mobil Ekipleri Kan Toplamaya Devam Ediyor
Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Karşıyaka Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Altunkaynak

KIZILAY MOBİL EKİPLERİ KAN TOPLAMAYA DEVAM EDİYOR   

Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Karşıyaka Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Altunkaynak,  2005 yılında başlayan güvenli kan programından beri ilk defa bu yıl,  16 bin ünite kan stoğu bulunduğunu belirterek, Ramazan ayı dolasıyla yüzde 60 düşen bağışlara rağmen yeterli kan stokunun olduğunu vurguladı.   

AB0 Kan Grubu Sistemi’ni bulan Nobel Ödüllü Karl Landsteiner’in doğum günü olan 14 Haziran, tüm dünyada “Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü” olarak kutlanıyor. Türk Kızılayı, her yıl 14 Haziran’da Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında, tüm dünya ile eş zamanlı törenler düzenliyor.

İzmir Kan Bağışı Merkezi tarafından 15 Haziran Çarşamba günü, Hilton Oteli  Barbaros Salonu’nda saat 13.00’de, kan veren donörler için madalya töreni gerçekleştirilecek.   

“RAMAZAN AYINDA DA BAĞIŞ YAPILABİLİR”

Ege Üniversitesi  Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında Makine Mühendisi olan önceki Kızılay Başkanı  Muhammed Altunkaynak,  “Ramazan ayında oruç tutan bağışçılar için iftar ile sahur arasında  hizmet veren Kızılay, şu anda  Türkiye genelinde 150 civarında mobil ekiple kan toplamaya devam ediyor.  Bütün vatandaşlarımızı  Ramazan ayında da kan vermeye davet ediyoruz. Ramazan’da kan vermekle alakalı bazı yanlış kanılar var.  Oruçluyken kan vermenin kan şekerini düşürmek dışında bir sakıncası yok. İftardan sonra çok rahat kan verilebilir” diye konuştu.

RAMAZAN PAKETİYLE DESTEK

Kızılay’ın Ramazan ayında  yardımseverler ile muhtaçlar arasında da köprü kurmaya  devam ettiğini belirten Altunkaynak,  “ Kızılay,  yardıma muhtaç kişilere dağıtılmak üzere birçok ürünün bulunduğu gıda paketi hazırladı. 50 TL’den başlayan paketler, 5 kişilik bir  ailenin temel ihtiyacı olan gıdalardan oluşuyor. Yardımseverler, www.kızılay.org.tr internet sitesinden kredi kartı aracılığıyla ya da 168 Çağrı Merkezi’ni arayarak ihtiyaç sahiplerine bağışta bulunabiliyor. Bunun dışında 2868’e sms atarak 10 TL veya Kızılay’ın hesabı bulunan banka şubeleri aracılığıyla da istenilen miktarda Kızılay’a bağış yapılabilmektedir” dedi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78