• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Kocaoğlu'nun ekibi yok,işi de bilmiyor

Kocaoğlu'nun ekibi yok,işi de bilmiyor
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyükşehir adaylığı için kendisini isteyen birçok
BEN İZMİR’İ SEÇTİM, ŞİMDİ SEÇME SIRASI İZMİRLİLERDE
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyükşehir adaylığı için kendisini isteyen birçok şehir olmasına rağmen İzmir’i seçtiğini söyledi. Yıldırım, “İstanbul, Ankara, Adana, Balıkesir gibi illerde adaylığım konuşuldu. Diğer illerde adaylar seçildi, ama ben İzmir’i seçtim. İzmir’in milletvekili olduğum için İzmir’den aday olmak istedim. Son 3 yılda İzmir’in sorunlarını, beklentilerini iyi şekilde inceleme fırsatım oldu. Ben İzmir’i seçtim, şimdi seçme sırası İzmirlilerde” diye konuştu. 
 
İZMİR’E DİĞER ŞEHİRLERDEN FAZLA HİZMET ETTİK
Binali Yıldırım, bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan (FOX TV Çalar Saat) haber programının konuğu oldu. İzmir’i üvey evlat olarak gördükleri yönündeki söylemlere “Külliyen yalan” şeklinde yanıtlayan Yıldırım, “Bizim İzmir’e 11 yılda yaptığımız yatırımların toplam tutarı 15,5 milyar TL. İller Bankası ve sosyal desteklerle birlikte bu rakam 23,5 milyar TL’yi buluyor. İzmir’e ayrılan pay İstanbul’dan fazla. İzmir’in bugün belli başlı altyapı projeleri yapıldıysa, bizim sayemizde oldu. Bu bir lütuf değil, bir gerçeği söylüyorum. Çiğli’den başlayıp Narlıdere’ye kadar gelen ve 30 yıl önce başlayan ama hiçbir ilerleme kaydedilemeyen çevreyolunu benim bakanlığım döneminde biz bitirdik.  Bugün İzmir’in en uzun raylı sitemi olan İZBAN’ı biz yaptık. İZBAN başlanmış ama ortada kalmış bir projeydi. Belediyeyi ortak ettik. Şimdi günde 600 bine yakın İzmirliye hizmet ediyor. Adnan Menderes Havalimanı yapıldı bitti, İzmirlilerin hizmetinde. Türkiye’nin en büyük limanı olan Çandarlı Limanı’nı yapıyoruz. Sabuncubeli Tüneli’ni yapıyoruz, Kemalpaşa Lojistik Tesisi’ni yapıyoruz. İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi devam ediyor. Saymakla bitiremem. Bu İzmir’i ihmal etmek midir? İş yapamayanlar, beceriksizler, sürekli başkalarına mazeret bulurlar, başkalarına suçu atarlar. Ben binlerce proje yaptım, aynı bürokrasi ile ben de mücadele ettim. Ben hiçbir zaman şikayet etmedim. Benim işim sonuç almak önemli. Başladığın işi bitireceksin. İzmirli nağmelerden anlamaz. İş yapıldı mı, yapılmadı mı? Yağmur yağdığında İzmir’in sokaklarını sel götürüyor mu, götürmüyor mu? İzmirli ona bakar” şeklinde konuştu. 
 
KOCAOĞLU’NUN EKİBİ YOK, İŞİ DE BİLMİYOR
İzmir’in geri gittiğini ve yerel kalkınması diye bir şeyinin olmadığına dikkat çeken Yıldırım, İzmir’in eski günlerini arar hale geldiğini savundu. Yerel yöneticilerin hiçbir şey yapmadığını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti; “Böyle bir ufuk, böyle bir vizyon yok. Belediye başkanı, genel ekonomiden, genel siyasetten, ülkenin iyi yönetilmediğinden bahsediyor. Sen İzmir için ne yaptın kardeşim, bunları bırak da onu söyle. Ben yerel konuları konuşuyorum. Belediye başkanının yapmasını gerekenden bahsediyorum. Yatırımcı bu şehirden neden kaçıyor? Kocaoğlu’nun bir ekibi yok. Bu yönetim beceriksiz. Hala ‘şunu yapacağım, bunu yapacağım’ diyor. 10 yıldır bu kenti yönetiyorsun, hala ‘yapacağım’ diyorsun. 2004’te bir şey söylemiş, hala aynı şeyi ‘yapacağım’ diyor.”
 
İZMİRLİLER, İZMİR’İN GÖRÜNTÜSÜNDEN MEMNUN DEĞİL
İzmir için hazırladığı 1414 projesine de kısaca değinen Yıldırım, şöyle devam etti; “Projelerim çok gerçekçi ve hepsini gerçekleştirecek ekibimiz var.  Biz 11 yılda Türkiye’nin kaderini değiştirdik. Türkiye’de şu anda çok konuşulan projeler varsa, bunlar benim bakanlığım döneminde yapıldı. İzmir’de ilk işimiz hasar tespiti olacak. Bu şehirde 10 yıldır imar planı yok, imarlı yapılaşma yok. İmar konusunda problem var. Kaçak yapılaşma artmış ve şehircilik diye bir şey yok. İzmir, körfezin etrafından ibaret değil. Yukarı taraflara çıkınca İzmir bir köy gibi duruyor. Belediye başkanı buna bozuluyor ama sokağa çıktığımda herkes bana “İzmir’i köy olmaktan kurtarın” diye isyanını dile getiriyor. Bir şehir, imar planı olmadan, keyfi kararlarla gelişir mi? Keyfilikle bir şehir marka şehir olmaz.”
 
ALTYAPI VE MASTER PLANI YAPILACAK
Hedefinin ikinci sırasında kentin anayasasının yapılmasının olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, şunları kaydetti; “Kentin master imar planı yapacağım. Üçüncü hedefim de altyapı ile ilgili. İzmir’de altyapı fevkalade kötü. Yağmurla ilgili hiçbir şey yok. Doğalgaz kullanılmıyor. Bu yaygınlaşacak” dedi.
 
İNANDIRICILIKTAN UZAK
Mevcut başkan ve adayının 10 senedir körfezde İzmirlileri yüzdüreceğini söylemesinin artık inandırıcılıktan uzak olduğunu anlatan Yıldırım, “ÇED raporu züğürt tesellisi. Böyle bir taahhüt olur mu? Gidip raporu çıkartacak. Yaptıklarına baksın. Benim yaptıklarıma baksın hemen solunda Konak Tüneli var. Başlayalı bir yıl oldu, yarısı bitti. Uzağa gitmesine gerek yok. Türkiye’de o kadar tünel, yol yaptım. Benim konuştuğum hiçbir şeyin arkasında yanlış yok” dedi.
 
KENTİN ANA DAMARLARI AÇILMALI
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun kendisine ve Valiye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Binali Yıldırım, “Trafikte vali ile ilgili bir sorun bugüne kadar yoktu. Seçime bir ay kala sorumlusu vali oldu. Trafik polisleri çalışıyor. Asıl sorun, şehirde otopark yok. Yollar otopark olarak kullanılıyor. Bu şehirde akıllı trafik sistemi yok, sinyalizasyonda aksaklıklar var. Yollar, yani ana arterler yetersiz. İnsanlar şehir içine girdiğinde istedikleri yere gidemiyor. Kentteki ana damarların açılması lazım. İzmir’in yol yapılanması yanlış. Yollar körfeze paralel uzanıyor. İzmir’de deniz ulaşımını kullanan vatandaş sayısı 36 bin, yani toplu ulaşımdaki payı binde 25. İnsanlar merkeze otobüsle gelemiyor. Üç vasıta birden değiştirmek zorunda kalıyor” şeklinde konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78