• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Konak Tünelleri'nde son 300 metre...

Konak Tünelleri'nde son 300 metre...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak-Yeşildere tünellerinin inşaat alanında Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir
Konak Tünelleri'nde son 300 metre...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, yapımı devam eden Konak-Yeşildere tünellerinin inşaat alanında Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.
 
Denizli, İzmir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan, bin 674 metresi tünel, 850 metresi bağlantı yolları olmak üzere 2 bin 524 metre uzunluğundaki Konak Tünelleri'nin 2015 yılının ilk yarısında bitirileceğini söyledi.
 
Tünellerdeki kapsamlı ve yoğun çalışmaları yerinde gördüklerini, kaydeden İlknur Denizli, bin 674 metre uzunluğundaki Konak-Yeşildere tünellerinde kazı çalışmalarının önemli bir bölümünün tamamlandığını ifade etti. Denizli, son 300 metrenin kazı çalışmalarının Aralık ayında bitirileceğini belirtti.
 
PROJE 2015'in İlk yarısında ULAŞIMA AÇILACAK
Konak Tünellerinin hizmete girmesiyle, İzmir trafiğine nefes aldıracak bir büyük bir projenin Ulaştırma Bakanlığı tarafından başarıyla tamamlanmış olacağını aktaran Denizli, sözlerine şöyle devam etti: "Gerekli emniyet tedbirleri, tünel içinde ve tünel hattı boyunca, zemin üstünde alınarak çalışmalar sürdürülüyor. Riskli alanın büyük bölümü geçilmiş durumda. Bu da çalışmaların bundan sonra çok daha hızlı ilerleyeceğini gösteriyor. Proje boyunca vatandaşın can güvenliği birinci önceliğimiz oldu."
 
İzmirlileri büyük projelerden ürker, korkar hale getirdiler.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Tünel inşaat alanındaki açıklamasında "İzmirliler Tünel dediğinizde kötü hatıralara sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçmişteki başarısızlıkları İzmirlilerde ciddi bir travma oluşturdu. Tünel, büyük proje dediğinizde yıllarca sürecek, hiç bitmeyecek diye düşünüyorlar. İzmirliler endişe etmesinler, Ulaştırma Bakanlığımız Türkiye genelinde bu türden projelerde başarısını, becerisini eserleriyle ortaya koymuş durumda. Ulaştırma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Konak Tünelleri'nin inşaat süreciyle projeyle yakından ilgileniyor.
AK Parti Hükümeti Ege Bölgesi'nin merkezi İzmir'in kalkınmasına gelişmesine büyük önem veriyor. 2011 seçimlerinde Sayın Binali Yıldırım'ın açıkladığı 35 projeden biri olan Konak Tünelleri'nin geldiği aşama Hükümetimizin İzmir için verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiğini gösteriyor "
 
Damlacık'a Açık hava müzesi kurulacak
Hem tarihi doku ve tescilli binaların hem de kazı sırasında rastlanan eserlerin korunmasına çok önem verildiğini ifade eden Denizli, "Çıkarılan eserlerin müzeye teslimi konusunda da özenli bir takip yapılıyor. Kazı sırasında çıkarılan eserlerin Damlacık'ta bir açık hava müzesi oluşturup burada sergilenmesi için de gerekli girişimler yapılacak. Açılacak açık hava müzesi İzmir'in turizmine önemli bir katkı sağlayacak, dedi
 
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ise zor bir zeminde çalışıldığını bu nedenle tünel portalı, tünel içi ve üzerinde 535 noktadan sürekli deformasyon ölçümü yapılıp kayıt altına alındığını söyledi. Uraloğlu, " Tünelde herhangi bir problem söz konusu değil. Bazı yapılarda görülen deformasyonlarda öngörülen limitler dahilinde. Bugün itibariyle sorunsuz şekilde projede öngörüldüğü gibi kazı çalışmalarına devam ediyoruz. Tarihi niteliği olan Damlacık Camii, Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü Binası ve tescilli yapılarda güçlendirme çalışmaları yapılarak, herhangi bir problem olmadan, bir zarar görmeden ilerliyoruz." dedi.
 
Geçici OLARAK TAHLİYE EDİLEN hak sahipleri EVLERİNE geri dönecek
Tünel güzergâhı üzerinde bulunan bazı mahallelerde tünel çalışmaları nedeniyle oluşan deformasyonlara de değinen Uraloğlu, şöyle devam etti:
"Konutlarda oturan vatandaşların can ve mal güvenlikleri için bölge müdürlüğümüz tarafından yapılan taşınma ve kira yardımları ile beraber geçici olarak yapılan tahliyeler tamamen tedbir amaçlı ve vatandaşlarımızın talepleri neticesinde korkularını gidermek amaçlı yapılmaktadır. Tünel çalışmaları bittiğinde, konutların yapısal onarımları yapılarak vatandaşlarımızın konutlarına tekrardan geri dönüşleri sağlanacaktır.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78