• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İzmir 21 °C

Konak'tan Nükleere Hayır

Konak'tan Nükleere Hayır
ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Konak Kent Konseyi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği eylemle, “Yaşama evet, nükleere hayır” diyerek, yalnız Türkiye’de değil dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemediklerini dile getirdiler.

Konak Kent Konseyi “Nükleere hayır” dedi

ALİAĞA HABER / ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Konak Kent Konseyi İzmir Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlediği eylemle, “Yaşama evet, nükleere hayır” diyerek, yalnız Türkiye"de değil dünyanın hiçbir yerinde nükleer santral istemediklerini dile getirdiler.
Çernobil nükleer kazasının 25.yıldönümü nedeniyle düzenlenen eylemde bir açıklama yapan Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, başta Karadeniz ve Trakya bölgeleri olmak üzere, ülkenin birçok açıdan bu kazanın sonuçlarından etkilendiğini vurgulayarak o dönemde yaşanan siyasi hataların hala devam ettiğini ifade etti.
Prof. Dr. Adnan Akyarlı, geçtiğimiz günlerde Japonya"da yaşanan Fukuşima felaketinin ardından nükleer kazaların ileri-geri ülke ayrımı yapmadığının bir kez daha görüldüğünü belirterek; “Artık nükleer enerjiden yana tavır almak bir siyasetçi için intihar anlamına gelmesi gerekirken, Türkiye"yi yönetenler nükleer santral patlaması ile tüpgaz patlamasını aynı kefeye koyabilmektedirler” dedi.
“Bizler Konak Kent Konseyi olarak, yalnız ülkemizde değil, dünyanın hiçbir ülkesinde nükleer santral istemiyoruz. Çünkü son yaşanan kaza bizlere bu sorunun küresel bir olgu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” diyen Prof. Dr. Akyarlı, radyasyonun sınır tanımadığını kıtaları aşarak tüm dünyayı etkisi altına aldığını vurguladı.
Eyleme katılan Kent Konseyi üyeleri yapılan açıklamaların ardından Çernobil ve Fukuşima"da hayatını kaybedenler anısına İzmir Körfezi"ne karanfiller bıraktılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78