• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İzmir 25 °C

Köylerde de umut Hakkı Ülkü

Köylerde de umut Hakkı Ülkü
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi DSP Aliağa Belediye Bakan Adayı Hakkı Ülkü seçimlerin sonrası mahalleye dönüşecek köylerde halka projelerini anlatmaya devem ediyor
KÖYLERİN DE ORTAK ADAYI HAKKI ÜLKÜ: “HALKTAN KOPUK BELEDİYE ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
DSP Aliağa Belediye Bakan Adayı Hakkı Ülkü seçimlerin sonrası mahalleye dönüşecek köylerde halka projelerini anlatmaya devem ediyor. Aliağa’nın çok kritik bir süreçten geçtiğini belirten Hakkı Ülkü  “Aliağa'da şu an seçim yarışı sermaye grubu rantçılar ve halkçılar arasında geçiyor. Bu durum halkımız tarafından da açıkça görülmekte, hangi görüşten olursa olsun halkımızın buna göre seçimini yapacağını düşünüyorum'' dedi.
 
KÖYLERİN ORTAK ŞİKÂYETİ BELEDİYENİN HALKTAN KOPUK OLMASI
Karaköy ziyaretinde vatandaşlar adaylık sürecinde Hakkı Ülkü'nün uğradığı haksızlığın farkında olduklarını belirterek, “bizler Hakkı Ülkü’nün kim ve hangi başarılı çalışmalara imza attığını çok iyi biliyoruz köyümüze isteğimizde kepçe gönderen, su deposu vb hizmetleri Hakkı Ülkü döneminde aldık şimdi ise kaderimize terk edildik” diyerek görüşlerini dile getirdiler. Şu anki belediye yönetiminin halktan kopuk olduğunu da vurgulayan Karaköylüler Belediyeyi yönetecek kişinin bilgili tecrübeli bir ismin olması gerektiğini ifade ederek Ülkü’nün bilgi birikim ve tecrübesiyle halkta karışığı olan isim olduğunu söylediler.
 
BELEDİYE KÖYLERE EŞİT HİZMET VERMEDİ.
Bir çok köyde olduğu gibi Samurlu köyünde de belediyenin köylere eşit hizmet ilkesinden yoksun bir duruş sergilediğini söyleyen vatandaşlar, bu durumdan dolayı senelerdir hizmet alamadıklarını ve belediyenin halktan kopuk olduğundan şikayet ettiler.
 
HAKKI ÜLKÜ BELEDİYE SADECE HAKLA HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞACAK
Belediyelerin halkla birlikte çalışarak ve haklın istekleri doğrultusunda faaliyet göstermesi gereken yerler olması gerektiğine dikkat çeken Hakkı Ülkü '' Bugün belediyeler halkın çekinerek ve zorunda oldukları takdirde uğradıkları yerlerdir. Oysa belediyeler, halk için var olan ve herkese eşit duran bir konumda olmalı. Bugün belediye halktan kopuk, otoriteden yoksun ve çalışmadan maaş alanların bankamatik olarak gördüğü bir yer haline gelmiştir. Biz buna karşıyız. Hizmet etmek dışında amaç barındıran kişi veya buna sahip düşünceler bizim görevde olduğumuz belediyede olmayacaktır. Aliağa Belediyesi eskiden olduğu gibi şeffaf ve halkının istekleri doğrultusunda hareket eden bir belediye olacak, hiç kuşkunuz olmasın.”dedi.
 
ÜLKÜ: “HALKTAN KOPUK BELEDİYE ANLAYIŞINA SON VERECEĞİZ”
Tüm Aliağa’nın başkanlık dönemini bildiğini ancak şu anda belediyenin halktan kopuk olduğunu ifade eden Ülkü;  “Sosyal belediyecilik anlayışından yoksun belediyeler her zaman var olma nedenin dışına çıkarlar. Sosyal belediyeciliğin amacı herkese eşit hizmet ilkesidir. Samurlu’nun  ve diğer  tüm köylerimizin sıkıntılarını bugünden değil var olduğu zamandan beri biliyoruz. Arsenikli su sorununu, taşınan malzemelerden dolayı hafriyat kamyonlarının köy yollara, tarlalara, ürünlere verdiği zararı, tapu karışıklığı sorununu ve arazilerinin parsellendiğini biliyoruz. Sorunların çözümünün nasıl olacağını da biliyoruz. Ancak ilk olarak köyde kentte her yerde duyduğumuz şikâyet olan halktan kopuk belediye anlayışına son vereceğiz.” Dedi.
 
SANCILI SÜREÇ TECRÜBE VE BİRİKİMİMLE SIKINTISIZ GEÇER
Yeni düzenlemeyle köylerin mahalle statüsü kazanacağını hatırlatan Hakkı Ülkü '' Bu yeni düzenlemeyle köylerimizin mahalle olarak kentle birleştirmek, bu süreçte ortaya çıkacak duruma hakim olmak için tecrübe gerekir. Bizi diğer adaylardan ayıran en önemli şey tecrübelerimiz ve geçmişte yaptıklarımızdır. Bu iş tecrübe olmadan çok zaman kaybettirebilir ve bu süreç çok sancılı geçer. Biz 31 Mart sabahı göreve gelir gelmez hiç vakit kaybetmeden çalışmalarımıza başlayacağız. Şimdi köy, seçimden sonra mahalle olacak yerlerimiz için, zaman kaybetmemek ve sadece hizmet veren şeffaf, halkla birlikte hareket eden bir belediye için göreve talibiz.'' dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78