• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İzmir 22 °C

Kula, İnanç Turizmi’nin Göz Bebeği Olacak

Kula, İnanç Turizmi’nin Göz Bebeği Olacak
ALİAĞA HABER/ Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle, Kula’yı Ege’nin inanç turizmi merkezi yapacak olan dev proje Yunus Emre Türbesi çevre düzenleme çalışmalarına başladı.

KULA, İNANÇ TURİZMİ’NİN GÖZ BEBEĞİ OLACAK

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğiyle, Kula’yı Ege’nin inanç turizmi merkezi yapacak olan dev proje Yunus Emre Türbesi çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbelerinin çevre düzenlemelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ege Bölgesi’nin manevi merkezlerinden, Kula’daki Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi’nin çevre düzenlemesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun ve Murat Yanbolu ile birlikte Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi çevre ve meydan düzenlemesi kapsamında devam eden çalışmları yerinde inceledi. Yılın her dönemi özelliklede dini günlerde çeşitli etkinliklerin yapıldığı ve binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kula’nın Emre Mahallesi’nde yer alan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliği ile faaliyeti başlanılan çevre ve meydan düzenleme projesi ile hak ettiği güzelliğe kavuşacak. 37 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen çevre meydan düzenlemeleri ile Tabduk Emre ve Yunus Emre türbesini ziyarete gelenlerin kullanabileceği, Emre Köyü’nde yaşayan halkın ürünlerini sergileyebileceği ve ziyaretçilerin yoğunluk gösterdiği dini gün ve gecelerde ihtiyacı hissedilen abdest alma, ibadet alanları, kurban kesim yerleri, kafe ve yemek pişirme alanları, otopark ile çeşitli etkinliklerin yapılabileceği meydanın inşası ile düzenleme olacak.

BAŞKAN TOSUN, “BU PROJE, KULA’YI İNANÇ TURİZMİNDE ÖN PLANA ÇIKARTACAK”

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi etrafında süren çalışmaların bölgenin manevi atmosferine katacağı öneme dikkat çekerek, “Yunus’un gönül sofrasında, bu mistik alanda yaptığımız çalışmalar, şimdiye kadar hayata geçirdiğimiz projeler içinde ayrı bir yere ve öneme sahip. Anadolu insanının sevgisini ve saygısını kazanan gönül erenleri olan Tabduk Emre ve Yunus Emre’nin Türbesi’nin bulunduğu alan ve çevresinin o manevi ortama uygun olması içimizde hep bir ukdeydi. Şükür ki, Kula’yı inanç turizminde ön plana çıkaracak ve gelen ziyaretçileri huzurlu ve modern bir ortamda ağırlayacak meydan ve çevre düzenlemesini artık hayata geçiriyoruz. Her yıl çeşitli vesilelerle binlerce Yunus sevdalısını ağırlayan bu manevi ortam hakkettiği yeni yüzüne kavuşacak” dedi.EGE BASIN GRUBU haber, aliağa, güncel,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78