• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Mavi Bayraklı Ağapark Üçüncü Kez Balık Avı Festivaline Ev Sahipliği Yapacak

Mavi Bayraklı Ağapark Üçüncü Kez Balık Avı Festivaline Ev Sahipliği Yapacak
Aliağa, bu yıl üçüncü kez ‘At-Çek Balık Avı Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Aliağa’nın mavi bayraklı plajı Ağapark’ta iki gün sürecek ödüllü yarışma 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

MAVİ BAYRAKLI AĞAPARK ÜÇÜNCÜ KEZ BALIK AVI FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Aliağa, bu yıl üçüncü kez ‘At-Çek Balık Avı Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Aliağa’nın mavi bayraklı plajı Ağapark’ta iki gün sürecek ödüllü yarışma 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

22 Aralık Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak yarışma 23 Aralık Pazar günü saat 10.00’da düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak. Aliağa Belediyesi’nin öncülüğündeki yarışmaya Çağlarav, Apnea, remixon ve Daiwa destek verecek. Yarışmaya katılım 200 kişi ile sınırlı olacak. Yarışmaya katılmak isteyenler detaylı bilgilere 0536 546 3735-0232 600 0242 numaralı telefonu arayarak ulaşabilecekler. Ayrıca katılımcılar için İZBAN Aliağa’dan Ağapark’a ring seferleri de yapılacak. 

Yoğun katılımın olması beklenen yarışmada, amatör olta balıkçılığının tanıtılması, sürdürülebilir avcılık ruhu kapsamında yakala-bırak alışkanlığının kazandırılması ve amatör balıkçılığın bir dalı olan spin (at-çek) avcılığının sevdirilmesini amaçlanıyor.

Yarışma kültürü anlayışını geliştirmeyi de hedefleyen etkinlik, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre yapılacak. Yarışma spin avcılık kategorisinde yapılacak ve avlanacak balıklarda tebliğe uygunluk şartı aranacak. Yarışmacılar kıyıya dik olarak atış yapacak ve her yarışmacı kepçe bulunduracak. 

PROGRAM:
1.GÜN

12.00 Alanda Toplanma
13.00 Kayıt Alımları
Konuşmalar ve Paneller
14.00 At-Çek ile Orkinos yakalanır mı? – Ertuğrul İçingir
15.00 Amatör Balıkçılıkta Daiwa Teknolojileri – Daiwa Türkiye Temsilcisi
16.00 Yarışma Başlangıç ve Açılış Konuşmaları
19.00 Akşam Yemeği
02.00 Gece Çorbası

2.GÜN
07.00 Kahvaltı
09.00 Yarışma Sonu
10.00 Ödül Töreni-Kapanış

ÖDÜLLER
1.lik ödülü: Daiwa saltis AGS 2.75 kamış + Daiwa certade 2016 G 3000 + Daiwa J Braid ip
2.lik ödülü: Daiwa Ballistic 2.74 kamış + Daiwa Ballistic LT 3000 DC + Daiwa J Braid ip
3.lük ödülü: Daiwa exceler 2.70 kamış + Daiwa exceler 3000 DC + Daiwa J Braid ip

AT-ÇEK AVI YARIŞMASI - YARIŞMA İÇERİĞİ VE TEKNİK KURALLARI
 

Tarih: 22-23 Aralık 2018 ( Cumartesi başlangıç – Pazar bitiş )

Yer: Aliağa Ağapark Tesisleri

İlk Toplanma Zamanı: 22 Aralık 2018 Cumartesi Saat: 12:00

İlk Toplanma Yeri: Aliağa Ağapark Tesisleri

Yarışmanın Amacı: Bu yarışma, amatör olta balıkçılığını tanıtmak, sürdürülebilir avcılık ruhu kapsamında yakala-bırak alışkanlığını kazandırmak, amatör balıkçılığın bir dalı olan spin avcılığını sevdirmek ve amatörlük ruhunu geliştirmeye yönelik bir etkinliktir. Amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak ve yarışma kültürü anlayışını geliştirmek amacıyla düzenlenecektir.

Yarışma Kuralları: 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Hükümlerine göre yapılacaktır.

1.Yarışma spin (at-çek) avcılık kategorisinde yapılacak ve avlanacak balıklarda tebliğe uygunluk şartı aranacaktır. Buna göre ;

2.Yarışmacılar yarışmacı formunu imzaladıktan sonra yarışma öncesi yapılacak bilgilendirme toplantısında anlatılacak kurallara uymak zorundadırlar , uymayan yarışmacılar hakem tarafından uyarı alırlar , 2 uyarı alan yarışmacı diskalifiye edilir.

3.Yarışmacılar kayıt sırasında çekecekleri kura ile numaralandırılmış yerlerden birinde yarışmaya hak kazanırlar , yarışmacıların suya girmesi kesinlikle yasaktır , suya girmeyi gerektirecek özel durumlarda hakem gözetiminde müdahale edilir.

3.a. Kura ile kazandığı yerde yarışan yarışmacı kendi isteği ile yerini terk edebilir boş olan başka bir numaralandırmış alana geçebilir ancak o yerin yarışmacısı geldiği anda yeri terketmek zorundadır. Karşılıklı anlaşma ile yarışmacılar yer değişimi yapabilirler. Yerler koşulsuz şartsız kura sahiplerine aittir bir yerin sahibi yarışma sonuna kadar o yer hakkında önceliğe sahiptir.

4.Spin ( At-çek) disiplini haricinde ki tüm avcılık teknikleri yasaktır. Spin avcılıkta kullanılan sert kandırıcılar ve silikon kandırıcılar dışında, organik (canlı yada cansız) yem kullanmak ve yemleme yapmak yasaktır.

4.a.Şamandıra kullanımı yasaklanmıştır. Şamandıra arkası sahte yada slikon yüzdürmek yarışma dışı tutulmuştur.

4.b.Sahte balık , jig  yada slikona sarım esnasında takılarak tesadüfen yakılanan balık eğer tebliğe uygunsa puantaja alınacaktır. Ancak sahte balık,jig yada slikon harici 3 lü çarpma vs benzeri aparatların atımı zaten kural dışı olduğu için balık sayılmayarak yarışmacı uyarı alacaktır , iki uyarı alan yarışmacı diskalifiye edilecektir.

5.Yarışmacılar kıyıya dik olarak atış yapmak zorundadır. Yarışmacıların birbirlerinin atışlarına mani olacak şekilde paralel atışlar yapmaları yasaktır.Bu husus uyarı sebebidir , iki uyarı diskalifiyeye neden olur.

6.Her yarışmacı kepçe bulundurmak zorundadır.

7.Yarışmacıların can ve mal güvenliği kendi sorumlulukları altındadır. Bu konuda Aliağa Belediyesi ve organizasyon komitesi sorumlu tutulamaz.

8.Yarışmacılar için ayrılmış özel alanda ateş yakmak , piknik yapmak , gürültü yapmak , denize bir şey atmak , yemleme yapmak , denize ışık tutmak , avı ve avcılığı etkileyici her türlü eylemde bulunmak yasaktır ve hakem tarafından uyarı almaya neden olur.

9.Yarışma alanı olan Aliağa Ağa Park tesisleri içerisinde alkol kullanımı kesinlikle yasaktır. Misafiri olacağımız  bu alanın  temizliği denize ve çevreye olan duyarlılık bilinci kapsamında yarışmacılar ve misafirler çevreyi ve denizi kirletici tutum ve davranışta bulunmayacaklardır. Bu iki hususa uymayan şahıslar güvenlik görevlileri tarafından uyarılacak aksi tutumda alandan uzaklaştırılacaktır.

10. Yarışmacı avı yakaladığında kepçeden çıkarmadan kepçe su içerisinde tutularak hakem çağırılacak hakem kepçede avı görecek avın ağzından oltayı çıkartacak ve avı kayıt altına alacaktır.

11. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’e göre bir yarışmacı 5 kg dan fazla balığı alıkoyamaz. Bu bağlamda 5 kg üstü tüm balıklar salınacak ve salıverme puantajına göre yarışmacının puan hanesine yazılacaktır.

12.Tebliğe uygun olmayan tüm balıklar salınacaktır.

13.Balık dışında yakalanan her türlü deniz canlısı puantaja girmeyecektir (Örnek kalamar , ahtapot , sübye , yengeç vs…)  ve yine tebliğe uygun olmayan boy ve türler alıkonulamaz salınacaktır.

14.Yarışma ödüllendirme sistemi

Alıkoyma puan çarpanı gramaj x  2 dir. –   Örnek 1300gr x 2    = 2600  Puan
Salıverme puan çarpanı gramaj x 2.5 tir -  Örnek 1300gr x 2.5 =  3250  Puan

Tebliğe Göre Hakemlerin Uygulamak Zorunda Olduğu Balık Tür ve Boyları

// EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78