• BIST 9532.48
  • Altın 2475.911
  • Dolar 32.4775
  • Euro 34.5975
  • İzmir 27 °C

Menemen’de Sokaklar Binlerce Kişiyle Dolacak

Menemen’de Sokaklar Binlerce Kişiyle Dolacak
Menemen Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sokak iftarları, 10. yılında da Menemen’de birlikteliğin adresi olacak

MENEMEN’DE SOKAKLAR BİNLERCE KİŞİYLE DOLACAK

Menemen Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sokak iftarları, 10. yılında da Menemen’de birlikteliğin adresi olacak. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yıl 25 günde 37 iftar sofrası ve bir de sahur sofrası kuracaklarını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; "İlçemizde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına gelenekselleştirdiğimiz sokak iftarlarımıza, bu yıl da her gün farklı mahallelerimizde devam edeceğiz” dedi.

3 İFTAR SOFRASI BİRDEN KURULACAK

2006 yılından bugüne aralıksız sürdürülen sokak iftarlarına Menemenlilerin yoğun ilgi gösterdiğini ve geçtiğimiz yıl 50 bin kadar hemşerisiyle iftar sofrasında buluştuğunu hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, şu açıklamalarda bulundu; “Ramazan ayı ilçemizde her geçen yıl daha da büyük bir coşkuyla yaşanıyor. Bu yıl da ilk olarak Ramazan ayının ikinci gününde; Menemen İlçe Protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ve Muhtarlarımız ile Tepe Sosyal Tesislerimizde kuracağımız iftar sofrasında bir araya geleceğiz. Daha sonra sokak iftarlarımızı gerçekleştireceğiz. Ramazan ayı boyunca her gün farklı mahallelerimizde sokak iftarları kurulacak. Bazı günler tek mahallemizde, bazı günler ise 2 yada 3 mahallemizde iftar soframızı kuracağız. İlçemizde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını artırmak adına 2006 yılından bugüne aralıksız sürdürdüğümüz sokak iftarlarımız; genç-yaşlı, kadın-erkek demeden toplumun her kesimden yoğun katılım görüyor. Geçtiğimiz yıl 50 bine yakın hemşerimizle iftar sofralarımızda bir araya gelmiştik, bu yıl daha da büyük bir katılım bekliyoruz.”

RAMAZAN EĞLENCELERİ RENK KATACAK

Menemen Belediyesi aşçıları tarafından hazırlanan Türk mutfağının seçkin yemeklerinin iftar sofralarında yine Belediye çalışanları tarafından servis edileceğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, “Vatandaşlarımız bir taraftan masalarına kadar getirilen leziz yemeklerle oruçlarını açarken, unutulmaya yüz tutmuş ramazan eğlenceleriyle gönüllerince eğlenecek. Her iftar sofrasında ve Ramazan ayı süresince Cumhuriyet Meydanımızda her gün Meddah, Gölge Oyunu, İllüzyon, Hacivat ve Karagöz, Orta Oyunu gibi ramazan eğlenceleri gerçekleştirilecek” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN “HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMAYACAĞIZ”

İftar sofralarının tüm maliyetinin Menemen Belediyesi tarafından karşılandığını ve Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarda da bulunduklarını açıklayan Başkan Tahir Şahin; “İhtiyaç sahibi ailelere yıl içerisinde sunduğumuz erzak yardımlarına Ramazan ayı içerisinde etkili bir şekilde devam edilecek. Ramazan ayının tüm güzelliği ile ilçemizde yaşatılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” diye konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78