• BIST 9548.09
  • Altın 2499.945
  • Dolar 32.4881
  • Euro 34.5791
  • İzmir 23 °C

MHP’li Tanrıkulu: “MHP’nin Derdi Başkanlık Sistemine Geçiş Değil”

MHP’li Tanrıkulu: “MHP’nin Derdi Başkanlık Sistemine Geçiş Değil”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Aliağa ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

MHP’Lİ TANRIKULU: “MHP’NİN DERDİ BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ DEĞİL”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu referandum çalışmaları kapsamında İzmir’in Aliağa ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Aliağa’da MHP İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir, MHP’li Belediye Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer tarafından karşılanan MHP'li Tanrıkulu burada biz dizi STK ve esnaf ziyaretlerinde bulundu. Aliağa’da halkla buluşan Tanrıkulu, vatandaşlara 16 Nisan Referandumunda niçin ‘evet’ demeleri gerektiğini anlattı. Daha sonra MHP Aliağa İlçe Başkanlığı binasında gazetecilerin karşısına geçen Tanrıkulu, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


MHP’li Tanrıkulu: “MHP’nin Derdi Başkanlık... paylaşan: egeplay

“ONLAR GERÇEK KAHRAMANLARIMIZ”

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ahmet Kenan Tanrıkulu,  ülkemizde terörün halen gündemin en önemli maddesi olduğunu söyledi. Geçtiğimiz gün Şırnak’ta vuku bulan hain bir terör saldırısı sonucu 3 kahraman Mehmetçiğin şehit olduğunu, 5 Mehmetçiğin de yaralandığını hatırlatan Tanrıkulu, “Bizim için şehitlik mertebesine eren yiğitlerimiz, yaralanan gazilerimiz; vatanımız ve milletimiz adına canlarını siper eden gerçek kahramanlardır” dedi.

“MHP VAR OLDUĞU SÜRECE…”

Terörün güçsüz, birbirine düşmüş ve giderek parçalanan bir Türkiye hedeflediğini, ancak bu hedefe hiçbir zaman ulaşılamayacağının altını çizen Tanrıkulu, şöyle konuştu; “Ama öyle yağma yok; Yüce Milletimizin bağrından 48 yıl önce bir burç gibi doğan Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece bu amaç asla hasıl olmayacaktır.”

“TÜRKÇE'Yİ TASFİYE ETMEK İÇİN KÜSTAH BİR REKABET SAHNELENİYOR”

PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin Türkiye sınırlarının dibinde hunhar bir şekilde pusuya yattığını ve bu gelişmelerin tüm dünyanın gözü önünde cereyan ederken, Rusya ile ABD’nin de bu örgütlere destek verdiğini anlatan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü; “PKK, FETÖ ve DHKP-C, Avrupa ve ABD'de baş tacı edilmekte ve koruma altına alınmaktadır. Ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı varsa, sözde demokrasi ve özgürlük garantörlerinin güvencesindedir. Son zamanlarda Kerkük'ün demografik yapısıyla oynanmakta Türkmen kardeşlerimizin hak ve tarihsel çıkarları zedelenmektedir. Kerkük Valisi'nin bayrak provokasyonları, Barzani'nin tertip ve tuzakları soydaşlarımızın varlığına kast etmektedir. Türkmen kardeşlerimiz peşmergenin taciz ve tahrikiyle boğuşmaktadır. Kerkük'ün Türk kimliğini silmek, Türkçe'yi tasfiye etmek için küstah bir rekabet sahnelenmektedir. Konu hakkında Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları da göstermektedir ki Milliyetçi Hareket Partisi yine haklı çıkmıştır. Keşke Parti olarak Türkmenler için göstermiş olduğumuz hassasiyet daha önce dikkate alınabilseydi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'önce ülkem ve milletim, sonra partim' anlayışı her alanda devam etmektedir.”

“EVET EN ANLAMLI CEVAP OLACAKTIR”

Milliyetçi Hareket   Partisi olarak; 15 Temmuz sonrasındaki süreci ülkenin bekasına yönelik büyük tehdit olarak yorumladıklarını ve sorumluluk aldıklarını sözlerine ekleyen Tanrıkulu, “ Bizim için Parti olarak FETÖ darbe teşebbüsü milattır; tavrımız, tarzımız, siyasetimizin üslup ve mesajları bu ihanetin öncesi ve sonrasıyla elbette aynı olması beklenmemelidir. Çünkü 15 Temmuz'da görülmüştür ki; vatan, devlet ve istiklal kaybı an meselesi olmuş ve işgalin eşiğinden dönülmüştür. Ülke yönetimdeki fiili durumun yasal hale gelmesi, Devletin süratle anayasal yörüngeye çekilmesi, devlet-millet uyumunun temin ve tahkim edilmesini bu yüzden destekledik ve bunun sonucunda süreç başladı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin derdi başkanlık sistemine geçiş değil, Cumhurbaşkanının yetki ve sorumluluklarının net olarak hukuki' yönden belirlenmesi ve bu sınırlarda hareket edilmesidir. Hukukun üstünlüğü hayata geçirilmediği takdirde, demokrasinin dikta rejimlerine, otokrasilere dönüşeceği muhakkaktır. Bu yüzden Partimize muhalefet edenlerin gerçek niyeti ortaya tam bu zamanda çıkmakta, hukuksuzluğun sürmesini istemeleri kendi yaklaşımlarını gözler önüne sermektedir. Şu temel husus gözlerden kaçmamalıdır: Ülkemizin için bu kadar karmaşık plan ve sorun varken, devletimiz güçlü olmazsa, yönetimde fiili-hukuk karmaşa sürdüğü sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 ruhuyla bu ağır şartlar altında devamı söz konusu olamayacaktır. Bu ağır ve büyük tabloyu çıkar gözetmeden `evet' diyerek, gösterebilmek bu kesime verilecek en anlamlı cevap olacaktır” diye konuştu.

“ALİAĞA’YA YAMAYI REVA GÖRDÜLER”

Basın toplantısında ülke gündeminin yanı sıra Aliağa ve bölge gündemine de değinen MHP’li Tanrıkulu, MHP’li Aliağa Belediyesi’nin 3 yıl gibi kısa bir sürede hizmet aşkı ile çalıştığını ve bunun net bir şekilde görüldüğünü belirterek şunları söyledi; “Avcı Ramadan, Sanat Sokağı, Ağa Park, İzmir Caddesi, küçük sanayi sitesi ve daha birçok projeyi Aliağalıların hizmetine sunmuştur. Şimdi ilçe gençlik merkezine hız verilirken, ilçede bulunan kent mobilyalarının yenilenmesi ve altyapısı biten yolların asfaltlanması sürmektedir. Aliağa Belediyesi kısıtlı imkanlarıyla bunları yaparken, ilçemizden çok yüksek miktarlarda gelir elde eden Büyükşehir Belediyesi ise bu gelirin karşılığını vermemektedir. Aliağa'nın yollarını yenilemesi gerekirken, yamayı Aliağalılara layık görmektedir.”

“GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ…”

Aliağa’da sürdürülen referandum çalışmaları hakkında da bilgi veren Tanrıkulu, “Burada değerli İl ve İlçe Başkanımız ve yöneticilerimizle birlikte Aliağalılara; referandum konusundaki hassasiyetlerimizi, düşüncelerimizi, neden 'evet' tercihinde bulunulması gerektiğini anlatıyoruz. Bölgemizde olduğu gibi bugün Aliağa’da da devam eden programımız çerçevesinde bir araya geldiğimiz sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerine, anayasa değişikliği konusunda çarpıtılmış, uydurulmuş, korku salan iddiaların aksine, yalın ve içinde sadece gerçeklerin yer aldığı düzenlemeleri anlatıyoruz. Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz var derken; 'Türkiye'nin şu kritik sürecinde, kısır ve klasikleşmiş muhalefet çekişmeleri yerine, gelin ülke bekası adına bütünleşelim' diyoruz.” şeklinde konuştu./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

mhp’li-tanrikulu-“mhp’nin-derdi-baskanlik-sistemine-gecis-degil”-(1).jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78