• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Milli İradenin Yanındayız

Milli İradenin Yanındayız
Türk Kızılayı, açıkladığı bir deklarasyonla milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini kınadı

MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ

Türk Kızılayı, açıkladığı bir deklarasyonla milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini kınadı. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Kızılaycılar olarak Anayasa’nın 6. Maddesinin ruhunu sonuna kadar koruyacak, Egemenliği Milletin elinden almaya çalışan hiçbir güce boyun eğmeyeceklerini söyledi. Kınık, Kızılay’ın ilk andan itibaren milletle beraber meydanlara da indiklerini ve nöbete destek verdiklerini de belirtti.

Türk Kızılayı, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne ve demokrasisine yapılan hain darbe girişimini düzenlediği bir basın toplantısıyla  kınadı.  Toplantıya; Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Sekreter Avukat Ayşegül Genç, Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Kopuz, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Can, Cengiz Yurdabekçi, Ercan Tan ve Sabahattin Tezdiğ ile Genel Müdür Dr. Mehmet Güllüoğlu katıldı.

Kızılay olarak kuruldukları 1868 yılından bugüne kadar hep yüce milletimizin ve onun iradesinin yanında olduklarını vurgulayan Dr. Kınık, “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kışlalarını Peygamber ocağı olarak bildik, oradaki evlatlarımızın bu ülkenin istiklalini, namusunu koruyacağına hep inandık. Milletimizle et ve tırnak gibi kaynaşmış olmanın bilinciyle, Milletimizin iradesinin hilafına hareket eden her türlü girişimin ve tehdidin karşısında saf tuttuk. Bu nedenledir ki tüzüğümüzde Milli Egemenliğimizin en üst temsilcisi sıfatıyla, Cumhurbaşkanımızı Fahri Genel Başkanımız olarak tüm dünyaya ilan ettik” dedi.

Dr. Kınık, şöyle devam etti: “Milli Egemenliğin ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu, istikrarın değerinin ne kadar büyük olduğunu dünyanın dört bir yanında yürüttüğümüz insani yardım çalışmalarında tecrübe ettik. İşgalden, iç savaştan, toplumunun iradesini hiçe sayan rejimlerden bizar olmuş topraklarda toplumların köleleştirildiklerine ve sömürüldüklerine şahitlik ettik.”

KIZILAY İLK ANDAN İTİBAREN MEYDANLARA İNDİ

Hain darbe girişimini alır almaz çalışanlarına ve şubelerine sahalara inmeleri için talimat verdiklerini belirten Dr. Kerem Kınık, şunları kaydetti: “Ankara’da genel müdürümüz ile irtibata geçtik ve darbe girişimi olduğu, kalkışma olduğu anlaşıldığı andan itibaren de talimatlarımızı bütün afet ve kan birimlerimize ve bütün şubelerimize geçtik.  O talimat şuydu; meydanlara iniyoruz, milletimizin yanında saf tutuyoruz. Dolayısıyla özellikle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere o gece meydanlara indik ve milletimizin direndiği, saf tuttuğu noktalarda 6 bini aşkın çalışanımız, 700’e yakın Şubemiz ile biz de yer aldık. Bu çerçevede Ankara’da Genelkurmay önünde Küçükesat  Şube Başkanımız ailesi ile birlikte çıkmış olduğu direniş noktasında şehit oldu. Ama o süreçten sonra özellikle kan ihtiyacına yönelik yaptığımız yeni mesai düzenlemeleri ve ikram araçlarımızla, direnen topluluklarımızın,  milletimizin ihtiyaçlarını gidermek için Türkiye’nin demokrasi nöbeti tutan bütün meydanlarının tümünde, caddelerde sokaklarda
Kızılaycılar olarak faaliyet gösterdik. Fahri başkanımız, onursal başkanımız, Cumhurbaşkanımız evlerimize dönüyoruz normale dönüyoruz diyene kadar da nöbetimiz devam edecek.”

“KIZILAYCILARIN TAMAMI ŞEHİT EDİLMEDEN MİLLİ İRADE ÇİĞNENEMEZ”

Kızılaycıların tamamı şehit edilmeden bu ülkede milli iradenin çiğnenemeyeceği yeminini tazelediklerini vurgulayan Dr. Kınık, “15 Temmuz’da cunta girişimine karşı kahramanca mücadele eden Emniyet Güçlerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever evlatlarına ve en çok da Yüce Milletimize ülkemizin geleceğine vurulmak istenen prangayı canları pahasına parçaladıkları için şükranlarımızı arz ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, teslimiyeti değil direnmeyi seçerek Milletimizin geleceğini karanlık ellere teslim etmeyen tüm siyasi ve bürokratik kadrolara minnetlerimizi bildiririz. 148 yıllık geçmişi ve Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay inancına ve hedefine sahip kadrolarımızla bağımsızlık ve egemenliğimizi koruyacağımıza, milletimizin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü harekete karşı tüm varlığımızla karşı koyacağımıza Yüce Milletimizin huzurunda söz veririz” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78