29 Mart 2024
  • İzmir16°C

ALİAĞA’DA 23 NİSAN TÖRENLERLE KUTLANDI

Tüm dünya çocuklarına ilk kez ve sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın

Aliağa’da 23 Nisan Törenlerle Kutlandı

23 Nisan 2018 Pazartesi 17:28

Tüm dünya çocuklarına ilk kez ve sadece Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de bir dizi törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti. Törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Savcısı Nezaket Demirci, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilciler, stklar, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİAĞA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ OGÜN DERSE: “23 NİSAN TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTALARINDANDIR”

Atatürk İlkokulu’nda devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. 23 Nisan’ın Türk halkının var olma savaşları içerisinde egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirten Derse, “Atatürk 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan 1929’da ise Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimizin, ulusal varlığımızın başında gelir. Ulusal egemenlik ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. Türk Milleti’nin geleceği bugünün çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve çok parlak olacaktır. Bizler çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza karşı en temel görevlerimiz arasındadır” dedi.

ÖĞRENCİLERİN DANS GÖSTERİSİNE BÜYÜK ALKIŞ

Derse’nin konuşmasının ardından Aliağa Anaokulu, Mevlana Anaokulu, Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen dans gösterileri izleyenlerin beğenisini kazandı. Ayrıca Bosna Hersek’in Bihac şehirlerinden gelen misafir ülke çocukları yöresel kıyafetleriyle yaptığı halk oyunları gösterileri de izleyenlerden sık sık alkış aldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçede düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Atatürk Ortaokulundan Nazlıcan Kürtük “23 Nisanı Düşünüyorum” adlı şiirini okudu. Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Aliağa TED Koleji Vakfı Özel Ortaokulundan Selin Yazıcıoğlu, “Hayalimdeki 23 Nisan” adlı kompozisyonunu okudu. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dolu dolu kutlayan çocuklara Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından balon dağıtıldı. Program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-23nisan-torenlerle-kutlandi-12.jpgaliaga-23nisan-torenlerle-kutlandi-1.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.