29 Mart 2024
  • İzmir25°C

ALİAĞA’DA OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yurt genelinde sürdürülen ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ 5 Mart 2018 itibari ile Aliağa’da başlıyor.

Aliağa’da Okuma-Yazma Seferberliği

26 Şubat 2018 Pazartesi 14:41

ALİAĞA’DA ‘OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİ’

Cumhurbaşkanlığı himayesinde yurt genelinde sürdürülen ‘Okuma-Yazma Seferberliği’ 5 Mart 2018 itibari ile Aliağa’da başlıyor. 

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okur yazar haline getirilmesi ve ilk okul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan ikinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. 

Kurslara katılmak isteyenler Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkez Müdürlüğüne ya da en yakın okul müdürlüğüne müracaat edebilecek. 5 Mart – 15 Mayıs tarihleri arasındaki kurslar Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek olan öğretmenler tarafından verilecek. Eğitim süresinin 120 saat olduğu kurslardan vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabilecek. Kurs bitiminde kursiyerlere okur yazarlık sertifikası da verilecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliğinin ülke genelinde devam eden bir proje olduğunu belirten Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Fevzi Bayır, “5 Mart-15 Mayıs tarihleri arasındaki kurslarımızda 120 saatlik eğitim verilecek. Okuma yazma bilmeyenin kalmaması için vatandaşlarımızın bu projeye duyarlılıkla yaklaşmasını bekliyoruz” dedi. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-okuma-yazma-bilmeyen-kalmasi.jpeg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.