29 Mart 2024
  • İzmir25°C

ALİAĞA’DA VATAN SEVGİSİ ENGEL TANIMADI

İzmir’in Aliağa ilçesinde engelli vatandaşlar, gönüllü olarak askere alınmak ve Afrin’de görev yapmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Aliağa’da Vatan Sevgisi Engel Tanımadı

31 Ocak 2018 Çarşamba 09:17

ALİAĞA’DA VATAN SEVGİSİ ENGEL TANIMADI

İzmir’in Aliağa ilçesinde engelli vatandaşlar, gönüllü olarak askere alınmak ve Afrin’de görev yapmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için gönüllü askerlik başvurusu yaptı. Başvuru öncesinde Demokrasi Meydanı’nda toplanan dernek üyeleri burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Meydanda bir araya gelen dernek üyelerine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, stklar ve çok sayıda vatandaş da destek verdi.

Dernek üyelerinin ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ ve ‘Her Türk Asker Doğar’ sloganları attığı programda şehitler için lokma hayrı yapıldı, Kur’an okundu. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’un okuduğu Kur’an’ın ardından basın açıklamasını Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir okudu. ‘Afrin’de savaş yoktur, kahraman Türk ordusunun terörle mücadelesi vardır’ diyen Erdemir, dernek yönetimi adına yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Orada olan halk sağlığı sorunu değil haklı bir mücadelenin ve orada yaşayan halkın barışı için bir huzur operasyonudur. Orada yaşanılan bir dram değil orada yaşanan Türk Milletinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurla başarı ile yürüttüğü bir operasyondur. Ülkemizin ve Suriye halkının bekası ve güvenliği için haçlı askerlerine ve terör örgütlerine yönelik uluslararası sözleşmelerden doğan haklı ve milli bir mücadeledir. Birileri okumuş ama adam olamamışlardır. Kendilerini aydın ve sanatçı gibi gören nasipsizlere inat bizde eksik bedenlerimizle Türk Milletinin onurlu bireyleri olarak ‘Zeytin Dalı Operasyonu’nu sonuna kadar destekliyoruz. Her Türk asker doğar sözünü biz engelliler için de geçerli olduğunu; her alanda olduğu gibi askerlikte de fırsat verilince bizlerinde katkı koyacağı düşüncesindeyiz. Artık temsili askerlik ile beraber; içimizden eğitimi ve sağlığı uygun bireylerimiz gönüllü askerlik yapmak istiyor. Gerekli kanuni düzenlemelerin yapılmasını sayın cumhurbaşkanımızdan ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizde arz ediyoruz. Sadece Afrin’de değil ülke içinde ve dışında şanlı Türk devleti ve kahraman güvenlik güçlerimizin terörle mücadele için yürüttüğü her türlü onurlu ve şerefli operasyonlarda Türk Milleti’nin engelli vatandaşları olarak yanlarında olduğumuzu ve taraf olduğumuzu kamuoyu önünde beyan ederiz.”

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği üyeleri, Fatih Camii İmamı Gazali Ateş’in yaptığı duanın ardından Aliağa Askerli Şubesine giderek dilekçelerini şube yetkililerine teslim etti./EGE BASIN GRUBU

aliaga-engelliler-askerlik-basvurusu-11.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.