28 Mart 2024
  • İzmir19°C

ASTON MARTİN'DEN EVRİM

Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aston Martin Vantage serisi, VS Vantage modeline geniş bir yelpazede yenilikler eklenerek evrim geçirmeye devam ediyor, bu yenilikler markanın başlangı

Aston Martin'den Evrim

31 Ağustos 2015 Pazartesi 18:07

V8 VANTAGE MODELİNDE GELİŞTİRME YAPILARAK DİNAMİK ÖZELLİKLERİ, TARZI VE DEĞERİ ARTTIRILDI

Aston Martin Vantage serisi, VS Vantage modeline geniş bir yelpazede yenilikler eklenerek evrim geçirmeye devam ediyor, bu yenilikler markanın başlangıç düzeyi spor arabaların dinamik duygusunu, tarzını ve rekabetçiliğini arttırıyor.
 
2008’den bu yana uygulanan en geniş kapsamlı program sonucunda, revize edilmiş 4.7 litre hacimli ve 420 BHP (426 PS / 313 kw) gücünde motorlu başlangıç düzeyi V8 Vantage, ilk defa büyük beğeni kazanan Vantage S modelinde uygulanmış bir dizi yeniliği içeriyor. Standart altı vitesli düz şanzıman korundu, fakat isteğe bağlı altı vitesli Sportshift™ otomatik şanzıman seçeneği yerine yedi vitesli Sportshift™ II almak mümkün.  Bir adet ek vites, daha yakın dişli boyları, daha düşük son vites dişlisi ve daha hızlı vites değiştirme olanağı sağlayan yapı içeren bu yeni şanzıman (özel olarak Aston Martin için tasarlandı ve üretildi), daha hızlı ve daha hassas vites değiştirme olanağı sağlıyor, hızlanmayı optimize ediyor ve spor araba sürüş zevki veriyor. 
 
V8 Vantage’ın şasisinde dinamik iyileştirmeler yapıldı ve Vantage S serisinin özellikleri eklendi. Daha hızlı direksiyon kontrolü, daha büyük frenler daha geniş lastiklerden oluşan bu yenilikler, V8 Vantage modelinin kendi sınıfında öncü özgüvenini arttırıyor, daha bile çok yanıt vermesini sağlıyor ve sürüş heyecanını arttırıyor. Yeni direksiyon mili, valf eklenmiş hidrolik direksiyon ve önceki modelde mevcut 17:1’e kıyasla daha hızlı 15:1 dişli oranı, yeni V8 Vantage’ın daha hassas yönetilmesini ve daha çevik olmasını sağlıyor ve büyük sürüş keyfi için daha çok geri besleme sağlıyor. 380 mm iki parçalı ve havalandırmalı demir döküm ön disk frenler ve altı adet piston kaliperi, frenleme gücünü ve pedal duygusunu arttırıyor. Bu yeni fren sisteminde dik yokuşları inerken daha hassas kontrol sağlayan Hill Start Assist (HSA) ünitesi bulunuyor. 
V8 Vantage’da ayrıca bir önceki modelden 10 mm daha geniş lastikler bulunuyor. Bu büyütülmüş temas yüzeyi hem V8 Vantage’ın zaten büyük olan yol tutuş kuvvetini daha da arttırıyor, hem de daha iyi yanıt veren direksiyonun ve daha güçlü frenlerin tam anlamıyla kullanılmasını sağlıyor.
 
Sınırlı sayıda üretilmiş Vantage 8 ve N400 modellerinden esinlenilen bir dizi tarz değişiklikleri, performans artışını yansıtmak için V8 Vantage’a uygulandı. Ön tampon daha alçak yapıldı, aerodinamik ayırıcı eklendi ve motora ve ön frenlere hava aktaran hava girişi büyütüldü. Arka tamponda dramatik duygu ve işlev oluşturmak için yayıcı eklendi ve V8 Vantage’ı daha güçlü göstermek için yarış arabalarından esinlenilen çıtalar eklendi. 
 
Vantage S ise bu serideki en çok donatı içeren, en yüksek performansı gösteren ve en çok sürücü odaklı olan V8 motorlu model özelliğine sahip. Vantage S’in 7.300 devir/dakika’da 430 BHP (436 PS / 321 kW) güç üreten ve 5.000 devir/ dakika’da 490 Nm (361 libre/fit) tork üreten motoru, standart olarak takılan Sportshift™ yakın oranlı ve yedi vitesli otomatik-düz şanzımanı mükemmel şekilde tamamlıyor. Sadece S modeline özgü spor egzoz sistemi, modelin spor karakterini vurguluyor, etkileyici bir eşlik sesi sunuyor ve sürüş deneyiminin yoğunluğuna katkıda bulunuyor.
 
Vantage S’in spor arabalardan esinlenilen aerodinamik yapısındaki karbon fiber ayrıntılar, onu V8 Vantage’dan ayıran cazip bir görsel ayırıcı özellik oluşturuyor, iç kısımda ise S modelinin yeni özelliği, Aston Martin’in geleneksel elle dikilen deri döşeme ustalığı ile çarpıcı modern tasarımı birleştirmekteki benzersiz yeteneğini gösteren şık döşeme. Garmin ile birlikte tasarlanan tümüyle entegre uydu seyir sistemi, Bluetooth ve otomatik pilot özellikleri de içeriyor ve standart olarak bulunuyor. 
 
Çığır açan V12 Vantage üretimi devam ediyor; bu saygın model aşırı performans, özgünlük ve kullanım kolaylığı özelliklerinin eşsiz birleşimini tek pakette sunuyor.  510 BHP (380 kW / 517 PS) güç ve 570 Nm (420 libre/fit) tork üreten 6.0 litre hacimli V12 motor, Vantage serisinde büyük bir evrim oluşturarak en yüksek hızın 305 km/saat, 0’dan 100 km/saat hıza ulaşma süresinin 4.2 saniye olmasını sağlıyor ve onu diğer modellerden ayıran benzersiz heyecanlandırma özelliği sunuyor.
 
Yarış, Aston Martin’in ayrılmaz özelliği, Vantage de Aston Martin’in yarış etkinliklerinde en önde yer alan serisi. Vantage ilk defa 2006’da yarışlarda kullanıldı. V8 Vantage’ın GT4 versiyonları zorlu bir rakip olduklarını kanıtladı, yarış modelleri üretildi, kendi sınıflarında birincilikler kazandı. 
 
Simge oluşturan tarzı, heyecan verici performansı, gerçek el ustalığı ve özgünlüğü, yenilenen Vantage serisine benzeri görülmemiş derinlik ve çekicilik kazandırıyor. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.