29 Mart 2024
  • İzmir16°C

BARIŞ EROĞLU ‘CAN’DAN KONUŞTU

İzmir merkezli yayın yapan Can Radyoya canlı yayın konuğu olan 2014 CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, referandum ve Türkiye gündemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Barış Eroğlu ‘Can’dan Konuştu

27 Mart 2017 Pazartesi 18:04

İzmir merkezli yayın yapan Can Radyoya canlı yayın konuğu olan 2014 CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, referandum ve Türkiye gündemi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Radyocu Gökhan Kafalı’nın canlı yayında kendisine yönelttiği soruları içtenlikle yanıtlayan Barış Eroğlu, ‘Cumhuriyet Gönüllüleri’ olarak birçok nedenden dolayı 16 Nisan Halk oylamasında ‘hayır’ oyu kullanacaklarının belirtti.

“GENÇLER SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI”

Sokakta yürüttükleri çalışmalar esnasında gençler tarafından kendisine sorulan ‘Hayırcılar tarafından neden 18 yaş maddesine karşı çıkılıyor?’ sorunu cevaplayan Eroğlu şöyle konuştu, “CHP, tüzüğünde kadın kotası, gençlik kotası bulunan ve bu kotaları da yönetim kademesi ve sahada uygulayan bir partidir. Dolasıyla bu konu üzerinde CHP’ye yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Gençler üzerinden bu tip bir siyasi malzeme çıkarılmamalı. İlla gençler siyasete dahil edilmek isteniyorsa, seçimlerde 2 dönem kuralı getirilsin. 2 dönem seçilen bir kişi 3. döneminde de tecrübelerini kendi yerine seçilecek kişiye aktarsın. Böylece gençlerin önünü açmış oluruz.”

‘Hayır’ diyenlerin terörist olarak gösterilmesinin ve insanların ayrıştırılmasının doğru olmadığını söyleyen Eroğlu, “Bizim komşumuz var ‘evet’ diyecek. Ben ‘hayır’ diyeceğim şimdi komşum beni terörist olarak mı görmeli? Bu tutumun yanlış olduğunu düşünüyorum” dedi.

 “YAKAMIZDA ROZETİMİZ YOK”

CHP Aliağa İlçe Örgütü olarak siyasi kimlikten arınarak bu şekilde referandum çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Eroğlu şöyle konuştu, “Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar ile insanların kapılarını çaldığımızda, ‘Biz CHP’ten geliyoruz’ demiyoruz. Biz ‘Cumhuriyet Gönüllüleriyiz’ diyoruz. Yakamızda parti rozetimiz yok. Broşürlerimizde parti amblemlerimiz yok. AK Parti, MHP ve diğer partili arkadaşlarımızı irite edecek, rencide edecek bir söz söylemiyoruz. Ama düşündüğümüzü de söylememiz lazım. Dilimizin döndüğünce anlatıyoruz ve düşündürebilirsek insanları mutlu oluyoruz.”

DIŞ POLİTİKADA YAPILAN YANLIŞLAR VAR

Türkiye’nin dış politikada yanlışlıklar yaptığını ve bu yanlışların bedelini tüm Türkiye ile birlikte o ülkelerde yaşan gurbetçi vatandaşların da ödediğini hatırlatan Barış Eroğlu, “Atatürk’ün çok o müthiş sözü aklımıza geliyor; ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.’ Barış dilini kullanmak daha kolay bir şey yok. Medeni insanların bir sözü vardır, ‘Özür dilerim.’ Affetmek karşı tarafa kalmış. Bu şekilde bir dış politika izlemenin hiç kimseye faydası yok. Komşularımızla bir barış içerisinde bir uzlaşı içerisinde bulunmamız lazım. Bu hem ekonomik hem de siyasi açıdan çok önemli” dedi.

“HATA YAPILIRSA NASIL DENETLENECEK”

Gerçekleştirilecek olan halk oylaması ile birlikte partili Cumhurbaşkanı’nın önü açıldığını ifade eden Eroğlu, “Cumhurbaşkanımızın tarafsız olmasını isteriz. Karşı karşıya kaldığımız sorunlarda adil olmasını bekleriz. Tarafsız olabilmek çok önemlidir. Belediye ve tüm kurumlarda tarafsızlık büyük önem arz etmektedir. Anayasa değişikliğinde devleti yapılandırmayla ilgili ciddi bir yetki söz konusu olacak. İstediği bürokratın istediği yere atayabilme gibi yetkilere sahip olacak. Fakat bunların ciddi denetimlerden geçmesi gerekiyor. En son Amerika’da büyükelçinin atanması konusunda Amerikan Başkanı Donald Trump, istediği büyükelçiyi bile atayamadı. Güvenoyunu biz vatandaşımızdan alıyoruz diyorlar. Peki, beş yıllık süreçte bir hata yapılması halinde vatandaş sizi ne ile denetleyecek. İnsanları tek noktada adaletli bir şekilde kıyaslayacak olan yapılar mahkemelerdir. Hukukun üzerinde de farklı yaptırımların olmasını çok doğru bulmuyorum. HSYK’nın büyük çoğunluğu Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Yaşamın ve siyasetin içindeki ahengi bozmamaya dikkat etmek lazım. Çünkü 16 Nisan’da halkımız bir karar verecek ve 17 Nisan’da bizler yine aynı toplum içerisinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

 “İZMİR EN GÜZEL ÖRNEK…”

Anayasa Referandumu sürecinde siyasilerin barış dilini terk etmemeleri gerektiğini vurgulayan Eroğlu, “Başbakan seçilmeden önce Binali Yıldırım’ın çok yumuşak çok naif bir dili vardı. Bu dil insanlara sempatik de geliyordu. Ancak, insanları sürekli olarak gererek, kutuplaştırarak bir noktaya varamayız. Tedirginlik ve sıkıntılar içerisinde değil huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Yaşam içerisindeki ayrışmalar zamanla çocuklarımıza da yansıyacaktır. Bizler farklı kültürlerden gelen insanlarız. Fakat hiçbir zaman birbirimizi ötekileştirmedik. İzmir bunun en güzel örneğidir. Siyasilerin konuşma dillerine ve üsluplarına dikkat ettikleri ölçüde yaşamın daha kolay olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. // EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.