29 Mart 2024
  • İzmir17°C

DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

İzmir Barosu 15 Temmuz darbesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, demokrasi dışı olan tüm hareketlere karşı olduklarını belirti

Demokrasi Vazgeçilmezimizdir

18 Temmuz 2016 Pazartesi 18:45

DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZDİR
 
İzmir Barosu 15 Temmuz darbesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, demokrasi dışı olan tüm hareketlere karşı olduklarını belirti.

İzmir Barosu yazılı basın açıklamasında şu sözlere yer verildi, “İzmir Barosu olarak kim olursa olsun demokrasi dışı yollara saparak parlamenter sistemi askıya alacak darbe vb hukuk dışı hareketlere karşıyız. Demokrasi, temel hak ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, cumhuriyetin kurucu felsefesi, laik ve üniter devlet anlayışı, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığı sistemi vazgeçilmezlerimizdir.
 
15 Temmuz akşamı darbeye teşebbüs edenler demokrasi tarihimizde kara bir leke olarak yerlerini almışlardır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş koşullarında bile çalışmasına büyük önem verdiği, millet egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanmasını, vatandaşlarımızın üzerine ateş açılmasını kesinlikle kabul edemeyiz.
 
İzmir Barosu olarak siyasi iktidardan talebimiz ivedilikle tekrar huzur ve güven ortamının oluşturulması, sorumlulara gereken cezaların verilmesidir.
 
Başta hükümet olmak üzere toplumun her kesimini derhal sağduyulu olmaya ve hukuk sınırları içerisinde kalmaya davet ediyoruz. Yurttaşların sadece belirli durumlarda yakalama yapabileceğini, yakaladıkları şüphelileri ise derhal güvenlik güçlerine teslim etmeleri gerektiğini, yurttaşların bu kişileri cezalandırma gibi bir yetkileri olmadığını hatırlatıyoruz. Sosyal medyada yoğun olarak gördüğümüz ve Cumhuriyet devrimlerini hedef alan bir zihniyeti yansıtan kişilerce gerçekleştirilen linç, infaz ve işkence gibi kan donduran görüntülerin faillerinin de yakalanarak cezalandırılması toplumsal huzur için şart olduğunu Hükümete hatırlatmak isteriz.
 
Bu kalkışma sırasında şehit düşen güvenlik görevlileri ve yaşamlarını yitiren yurttaşlarımıza Tanrı’dan rahmet kederli ailelerine başsağlığı yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.

Her Şey Hukuk İçerisinde Kalmalıdır”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.