18 Nisan 2024
  • İzmir24°C

İDİL BİRET GLADYATÖRLER KENTİ’NDE KONSER VERECEK

ALİAĞA HABER/ İdil Biret Gladyatörler Kenti’nde Konser Verecek

İdil Biret Gladyatörler Kenti’nde Konser Verecek

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:06

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret, Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile birlikte 31 Temmuz’da Muğla’da konser verecek.

İki yaşında müzikle tanışan, beş yaşında Mithat Fenmen’den piyano dersleri almaya başlayan ve bir yıl sonra Ankara Radyosu'nda Riyaseticumhur Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bach'ın Re Minör Piyano Konçertosu'nu seslendiren ve dönemin “harika çocuğu” olarak nitelendirilen İdil Biret, Muğla’da konser verecek. 
1948 yılında İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, hakkında TBMM’ye teklif sunduğu, teklif sonrasında da “Harika Çocuklar Yasası” olarak bilinen kanun çıkartılan İdil Biret Muğla’daki konserini Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti’nde verecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatağan Belediyesi iş birliğinde, İdil Biret ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın Yatağan Stratonikeia Antik Kenti’ndeki konseri 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü gerçekleştirilecek. / EGE BASIN GRUBU  aliağa güncel haber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.