18 Nisan 2024
  • İzmir17°C

İŞE VE ÇEVREYE SORUMLU BAKIŞ

Sürdürülebilir iş süreçleri ve enerji kullanımına yönelik Xerox’un 2020 yılı hedeflerinin çoğuna 2017 yılı itibarı ile ulaşıldı.

İşe Ve Çevreye Sorumlu Bakış

18 Aralık 2017 Pazartesi 10:04

Sürdürülebilir iş süreçleri ve enerji kullanımına yönelik Xerox’un 2020 yılı hedeflerinin çoğuna 2017 yılı itibarı ile ulaşıldı. Xerox 2017 yılında enerji tüketimini yüzde 12, emisyon oranlarını yüzde 20 oranında düşürdü. Dünya genelinde 2500 STK’ya destekte bulundu, 10 bin Xerox çalışanı 900 sivil toplum projesinde gönüllü çalıştı.

Xerox, daha iyi bir çalışma ortamı, sosyal yaşam, sürdürülebilir bir çevre ve üretim sistemi yaratabilmek için bağımsız kuruluşların denetiminde kendisine hedefler koyuyor. Çevreye duyarlı bir çalışma ve üretim şekline; şirket hedeflerinden ödün vermeden de ulaşılabileceğini gösteriyor. Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak açıkladığı onikinci “Küresel Vatandaşlık Raporu”, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, inovasyon çalışmalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyuyor. Xerox’un GRI G4 raporlama kural ve standartlarına göre hazırladığı 2017 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nda öne çıkan konu başlıkları ve alınan sonuçlar şunlar:

ETİK DEĞERLER VE ŞEFFAFLIK TEMEL İLKE

Etik değerlere göre hareket ve şeffaflık Xerox’un hem iç hem de dış müşterilerine karşı belirlediği temel ilkelerinden biri. Xerox’ta işler; etik programı, ihtiyatlı risk yönetimi, iş devamlılığı ve paydaşlarla bütünlük gibi etmenlerle beraber yürütülüyor. Xerox bu konudaki duyarlılığı ile 11. Kez “Dünya’nın En Etik Şirketleri”nden biri olarak gösterildi.

ÇEVREYE DUYARLI EN YEŞİL ŞİRKETLER ARASINDA

2012 yılı temel alındığında Xerox, enerji tüketimini yüzde 20, karbon gazı emisyon oranları yüzde 28 oranında azalttı. Bu da yaklaşık 92.000 metrik ton karbondioksit (CO2e) salınım miktarına denk geliyor. Ayrıca S&P İklim Açıklaması Liderlik Endeksi’nde 100 üzerinden 99 puan almayı başaran Xerox, yüzde 94 olan geri dönüşüm oranıyla Newsweek’in hazırladığı “En Yeşil Şirketler” listesine girmeyi de başardı.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARINA 1 MİLYON DOLAR DESTEK

2016 yılında yaşam ve çalışma alanında toplulukları iyileştirmek için Xerox’un finansmanı ve çalışanlarının gönüllülüğüyle bütünleşen Xerox Sivil Toplum Katılım Programı’na 1 milyon dolar destekte bulunuldu. 900’den fazla projeye 10.000’in üzerinde Xerox çalışanı gönüllü olarak katıldı.

YÖNETİCİLERİN YÜZDE 32’Sİ KADIN

Xerox, her dil, din, ırk ve kültürden ve her cinsiyetten kişinin özgürce, güven ve adalet içinde çalışabildiği bir şirket. Kadın ve erkek eşitliğini gözeterek, içinde bulunulan kültür ne olursa başarılı kadın çalışanların yönetim görevlerine teşvik etmek Xerox’un temel değerlerinden biri. Halihazırda Xerox yöneticilerinin yüzde 32’sini kadınların oluşturmasıda bunun bir göstergesi. Aynı şekilde Amerika’daki Xerox çalışanlarının yüzde 31’ini azınlıklar oluşturuyor.

EN SAYGIN ŞİRKETLER LİSTESİNDE

Kusursuz bir müşteri deneyimi yaratmak, yapılan her işte müşteri memnuniyetini esas almak Xerox’un üretim ve çalışma anlayışını dayandırdığı temel felsefe. Bu bakış açısıyla Xerox bir kez daha, Forbes’ın “Dünya’nın En Saygın Şirketleri 2017” listesinde yer aldı.

EN İYİ 100 KURUMSAL VATANDAŞTAN BİRİ

Xerox, Kurumsal Sosyal Sorumluluk dergisi tarafından 9. Kez üst üste “En İyi 100 Kurumsal Vatandaş” listesinde gösterildi. Ayrıca Xerox “2017 Dünya’nın En Etik Şirketleri” listesinde yer alarak, üst üste 11 yıldır bu listede yer alan bir kaç saygın kuruluştan biri. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.