29 Mart 2024
  • İzmir21°C

MOSKOVA’DA TÜRK AYAKKABI ŞOVU

Deri sektöründe ihracatın yüzde 50’den fazlasını tek başına gerçekleştiren Türk Ayakkabı Sektörü, en güçlü olduğu pazarların başında gelen Rusya’ya düzenlenen

Moskova’da Türk Ayakkabı Şovu

03 Mart 2018 Cumartesi 12:33

MOSKOVA’DA TÜRK AYAKKABI ŞOVU

RUSYA’YA AYAKKABI İHRACATIMIZ 2017 YILINDA YÜZDE 159 ARTIŞLA 74 MİLYON DOLARA ÇIKTI

RUSYA’YA AYAKKABI İHRACATINDA HEDEF 100 MİLYON DOLARI AŞMAK

Deri sektöründe ihracatın yüzde 50’den fazlasını tek başına gerçekleştiren Türk Ayakkabı Sektörü, en güçlü olduğu pazarların başında gelen Rusya’ya düzenlenen Euro Shoes Premiere Collection Fuarı’na 27 firma ile katılarak şov yaptı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak Euro Shoes Premiere Collection Fuarı’na ilk kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaptıklarını ifade eden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, 26 Şubat – 1 Mart 2018 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da düzenlenen, Euro Shoes Premiere Collection Fuarı’nda İzmir, İstanbul, Bursa ve Gaziantepli Türk ayakkabı firmalarının ürünlerini sergilediğini dile getirdi.

Rusya’nın yıllık 2.5 milyar dolarlık ayakkabı ithalatı yapan 140 milyonluk büyük bir pazar olduğunu belirten Galiko, “Bu fuar, Türk ayakkabı sektörünün Rusya pazarına girişi için önemli bir kapı. Rusya 2017 yılında 74 milyon dolarlık ayakkabı ihracatı ile ikinci büyük ihraç pazarımız oldu. Ayakkabı firmalarımızın bu fuara katılımları çok önemli. Önümüzdeki yıllarda da bu fuara katılarak Rusya’ya ihracatımızı arttırma gayreti içinde olmalıyız. Ayakkabı ihracatçısı firmalarımızı bu fuardan istifade etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

ZANDAR; “HEDEFİMİZ RUSYA’YA AYAKKABI İHRACATINDA 100 MİLYON DOLARI AŞMAK”

Euro Shoes Premiere Collection Fuarı’nda uluslararası katılım yapan ülkeler arasında Almanya’nın ardından ikinci büyük katılımın Türkiye’den olduğunu belirten Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, “Ağırlıklı olarak Avrupalı büyük firmaların boy gösterdiği bu fuarda Türk Ayakkabı Sektörü olarak ağırlıklı kadın ayakkabı üreticileri olmak üzere, erkek ve bebek ayakkabı üreticilerimizle yer aldık. Rusya’ya ayakkabı ihracatımız 2016 yılında 28.7 milyon dolar iken, 2017 yılında yüzde 159’luk artışla 74 milyon 270 bin dolara yükseldik. Rusya, coğrafi yakınlığımız nedeniyle ihracatta hızlı gelişim gösterebileceğimiz bir Pazar. Bu yıl Rusya’ya 100 milyon doların üzerinde ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Euro Shoes Premiere Collection Fuarı, Şubat ve Ağustos aylarında yılda iki kez düzenleniyor. Türk firmaları 3 bin 600m2 lik toplam yabancı katılım alanında 490 m2 lik milli katılım alanıyla yerini aldı. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin Milli Katılım Organizasyonu ile katılan Türk firmaları şunlardı; “ASCALINI AYAKKABI LTD.STI., BAFAS BURSA AYAKKABI FABRIKASI A.S., KARDESLER KUNDURA DERI MAM. IMAL. PAZ. ITH. IHR. SAN. VE TIC. LTD. STI., MEHMET GULER AYAKKABI DERI MAM SAN TIC LTD STI, META AYAKKABI SAN. VE TIC. A.S., MUSTAFA KOC AYAKKABI TEKS. SAN. TIC. LTD. STI., NEOSENS AYAKKABI SANAYI VE TICARET LTD STI, NEVZAT ONAY AYAKKABI VE DERI MAM. SAN.TIC.LTD.STI, OZCANLAR AYAKKABI PAZ SAN TIC LTD STI, OZIL AYAKKABI DERI SAN. VE DIS TIC. LTD, POLETTO AYAKKABICILIK SAN. VE DIS TIC. A.S., RIFAT SARI UCEL AYAKKABI DIS TIC.PAZ.TEKS.SAN.VE TIC.LTD.STI., STEP GENERATION TEKSTIL URUNLERI URETIM IC VE DIS TIC. LTD. STI., TESSERA AYAKKABICILIK SAN.TIC.LTD.STI, TOPBAS AYAKKABI VE YAN SAN.A.S., TOPBAS KUNDURA SAN. TIC. LTD. STI, U.A.S.ULUDAĞ AYAKKABI SAN TIC. LTD, UZEL AYAKKABI DIS TIC.LTD.STI., ZANDAR DIS TICARET LTD STI”/EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.