29 Mart 2024
  • İzmir22°C

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİNDE ÜÇÜNCÜ KAFİLE 23 MART GECESİ YOLA ÇIKACAK

Aliağa Belediyesi’nin “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.Yılı ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretleri için kayıtlar Hilal Masada devam ediyor.

Şehitlik Ziyaretlerinde Üçüncü Kafile 23 Mart Gecesi Yola Çıkacak

21 Mart 2019 Perşembe 10:48

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİNDE ÜÇÜNCÜ KAFİLE 23 MART GECESİ YOLA ÇIKACAK

ÜÇÜNCÜ KAFİLEDE İLK KEZ GİDECEKLERE ÖNCELİK VERİLECEK

Aliağa Belediyesi’nin “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104.Yılı ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretleri için kayıtlar Hilal Masada devam ediyor. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

10 ve 17 Mart tarihlerinde 100 otobüsle ziyaretler gerçekleştiren Aliağa Belediyesi iki ziyarette toplam 5 bin Aliağalıyı Çanakkale Şehitliğine götürdü. Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği ziyaretler kapsamında üçüncü kafile 23 Mart Cumartesi gecesi yola çıkacak. Üçüncü kafilede Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretlerine daha önce hiç katılmamış kişilere öncelik verilecek. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da ziyaret süresince Aliağalılara eşlik edecek.

ÇANAKKALE ZİYARETLERİ NİSAN AYINDA DA DEVAM EDECEK
Dördüncü kafile 13 Nisan, beşinci kafile 27 Nisan gecesi yola çıkacak. Vatandaşlardan gelen talebe göre Ramazan ayından sonra ziyaretler devam edecek. Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir gibi manevi duyguların yüksek yaşandığı mekânlara yapılacak olan ziyaretlerle Aliağalıların görmediği yer kalmayacak. 

REHBERLER EŞLİĞİNDE
Aliağalılar günübirlik ziyaret ile Şanlı Türk Destanın yazıldığı topraklarda tarihe yolculuk yapacak. Rehberler eşliğinde; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ve Anıt, Gerçek Şehit Mezarlıklarının Olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57.Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliği ziyaret edilecek.

KAYITLAR HİLAL MASA’DA DEVAM EDİYOR
Aliağa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Çanakkale şehitlik ziyaretlerine katılmak isteyen vatandaşlar merkez hizmet binası giriş katında hizmet veren Hilal Masaya kimlik fotokopileri ile şahsen müracaat edebilir. Helvacı ve Yeni Şakran’da ikamet eden vatandaşlar da Aliağa Belediyesi Hizmet Binalarında faaliyet gösteren Hilal Masa Birimine başvuru yapabilecek. Vatandaşlar ayrıca 153 numaralı Hilal Masa hattından bilgi edinebilecek. // EGE 

https://www.aliaga.bel.tr/sehitlik-ziyaretlerinde-ucuncu-kafile-23-mart-gecesi-yola-cikacak/

aliaga-belediyesi-canakkale-(3).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(24).jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.