• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Muhtarlar Günü, Ödemiş Ve Aliağa’da Da Törenlerle Kutlandı

Muhtarlar Günü, Ödemiş Ve Aliağa’da Da Törenlerle Kutlandı
19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesiyle birlikte kutlanan Muhtarlar Günü, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ödemiş ve Aliağa'da...

19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesiyle birlikte kutlanan Muhtarlar Günü, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Ödemiş ve Aliağa'da da kutlandı.

19 Ekim 1829 tarihinde İkinci Mahmut döneminde başlayan muhtarlık müessesi o günden bu yana Anadolu'da hizmetlerini sürdürürken, geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında beyanı ve Başbakanlığın 16 Ekim 2015 tarih 11. sayılı genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmişti.

Türkiye genelinde muhtarlar ilk kez günlerini kutlarken, Ödemiş ve Aliağa'da da muhtarlar törenlerle günlerini kutladı.

Ödemiş Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran, "Muhtarlar olarak vatanımızda demokrasi ortamında ve özgürce yaşayabildiğimiz için cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarımızı sunuyoruz. Hiçbir siyasi partiye yaslanmadan ve destek almadan halk tarafından seçilen mahalle ve köylerde devletin tüm kurumlarını temsil eden, zor ve kısıtlı şartlarda mahallesinde ya da köyünde fedakârca hizmet yerine getiren muhtarlarımızı şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

"Her hizmette muhtarların katkısı var"

Aliağa'da ise törenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Belediye Başkan Yardımcısı Memedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü V. Kemal Atik ve mahalle muhtarları katıldı. Törende konuşan Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, muhtarların mülki idarenin bir parçası olduğunu belirterek, yapılan her hizmette muhtarların katkısı olduğunu belirtti. Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Yenişakran Mahalle Muhtarı Metin Yıldız da muhtarların da bir günü olmasına sevindiğini dile getirerek, mahallelerine yapılan çalışmalarda kendileriyle görüş alış verişi yapılması gerektiğini ifade etti.

Törene tam kadro katılan muhtarlar ise kendilerine böyle bir günün ayrılmasından oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Muhtarlar Günü, Ödemiş Ve Aliağa’da Da Törenlerle Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78