• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • İzmir 16 °C

Muhtarlar Santrale Karşı

Muhtarlar Santrale Karşı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ SOCAR Enerji Grubu tarafından petrokok ile çalışacak termik santrale gelen tepkileri azaltmak amacıyla Aliağa’nın 20 köy ve mahalle muhtarını Almanya’ya götürdü.

ALİAĞALI MUHTARLAR TERMİK SANTRAL İSTEMİYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK/ SOCAR Enerji Grubu tarafından petrokok ile çalışacak termik santrale gelen tepkileri azaltmak amacıyla Aliağa’nın 20 köy ve mahalle muhtarını Almanya’ya götürdü. Muhtarlar kurulmak istenen termik santrallerin benzerlerinde yapılan inceleme gezisi sonrası açıklamalarda bulundular. Basında yer alan bildiriye tepki göstererek, termik santralin yapılmasına karşı çıktılar.

Siteler Mahallesi Muhtarı Sedat Okşar, Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı Sevil Köse, Yenimalle Muhtarı Mehmet Balcı ve Güzelhisar Mahallesi Muhtarı Mustafa Erdeniz konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Muhtarlar adına konuşan Siteler Mahalle Muhtarı Sedat Okşar Almanya gezisi sonrası muhtarlar derneği adı altında basına servis edilen bültene tepki gösterdi. Okşar Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ve Muhtarlar derneği Başkanı Ali Dündar’ın görüşlerinin yer aldığı basın bülteninin içeriğine kesinlikle katılmadıklarını, açıklamadan hiçbir muhtarın haberi olmadığını söyledi. Basın bildirisinde yer alan sözlerin nerde ve kimler tarafından söylendiğini bilmediklerini söylen Sedat Okşar habersiz, bütün muhtarların görüşüymüş gibi yansıtılan görüşler karşısında basın toplantısı yaptıklarını söyledi.

SORULARIN CEVAPLARINI BEKLİYORUZ

Soracakları bazı sorular olduğunu bu soruların cevabını beklediklerini belirten Okşar şöyle devam etti; Almanya’ya giden muhtarlar olarak Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ve Muhtarlar derneği Başkanı Ali Dündar’ın yapmış olduğu açıklamaların tüm muhtarların görüşünü yansıtmadığını, açıklamaların yanlı, taraflı olduğunu düşünüyor ve bu açıklamalara katılmıyoruz. Biz Almanya, dayken Başbakan Merkel 2050 yılına kadar bütün fosil yakıtlı santrallerin faaliyetlerine son verilecek şeklinde bir açıklama yaptı.Doğalgaz,Fuel Oil ve Kömür santrallerinden vazgeçileceği bunların yerine güneş ve rüzgar ile çalışan santrallerin kurulacağını söyledi.Yapılan açıklama da tüm tarım alanlarında ve yerleşim bölgelerinde bir çok termik santral olduğunu söylediler,bizlerde soruyoruz;Bu tarım alanlarında hiç domates,biber,salatalık üzüm gibi mahsuller görmüşler mi, yoksa bu alanlarda biyogaz üretiminde kullanılan mahsuller mi ekiliydi.Yetiştirilen bu ürünler Alman halkı tarafından yeniliyor mu,yoksa bizim gibi 3.Dünya ülkelerine mi satılıyor. Hiç bir santralin etrafında Aliağa gibi büyük bir yerleşim merkezi görmüşler mi. Buralarda oturanlar 10 bin kişinin çalıştığı bir kompleksin personeli ve onların yeme,içme ihtiyaçlarını karşılayan bakkal,manav ve kasap gibi kişiler mi. Bildiri de bir çok termik santral deniyor,peki bizi neden biri 1938,diğeri 1962 yılında kurulmuş iki adet termik santrale götürdüler. Bu santrallerin birinin bacası 300 diğerinin 230 metre iken diğerlerinin bacaları neden 70 veya 80 metre arasındaydı. Almanya,da gerçekten bu kadar çok termik santral varsa neden bu iki santrale götürüldük. Neden Türkçe tercüme yapan bir tercüman benim sorduğum soruya verdiği cevaptan hemen sonraki gün değiştirildi. Onun yerine Petkim,den gelen mühendisler Almancadan, İngilizceye, İngilizce,den de Türkçe,ye çeviri yaptılar. Bizler uzman değiliz, Sadece yerinde bazı gözlemler yapabilmek umuduyla oraya gittik Aliağa halkına karşı olan sorumluluğumuzdan dolayı Termik Santrallere karşıyız.Her iki bildiriyi de okudunuz.Takdiri size ve kamuoyuna bırakıyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78