• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C

Mütevvelioğlu Sanatseverlerle Buluşacak

Mütevvelioğlu Sanatseverlerle Buluşacak
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Boğazın incisi Kuzguncuk’ta bulunan Harmony Sanat Galerisi, sanatın sürdürülebilirliği inancı ile 15 yıldır çağdaş sanat yolcul
HARMONY SANAT GALERİSİ, ÖDÜLLÜ SANATÇI BEGÜM MÜTEVVELİOĞLU’NU SANATSEVERLERLE BULUŞTURUYOR…
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Boğazın incisi Kuzguncuk’ta bulunan Harmony Sanat Galerisi, sanatın sürdürülebilirliği inancı ile 15 yıldır çağdaş sanat yolculuğuna devam etmektedir. Nedret Erençin ve Ayşe Ülkü Berber tarafından kurulan sanat galerisi, Murat Üstün yönetiminde sanat ve sanatçı arasında bağ kurmaya devam ediyor. Birçok etkinliğe sergiye ve organizasyona ev sahipliği yapan Harmony Sanat Galerisi, 6 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında, ödüllü resim sanatçısı Begüm Mütevellioğlu’nun “Duvarlar da değişik bir şeyler giymek istiyor” sergisine ev sahipliği yapacak. Sanatçının tuvallerine yansıttığı nesne, mekân, beden beraberliğini barındıran kompozisyonlar 6 Mart tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
 
Hayatın Tüm Renkleri Bu Tuvallerde Gizli…  
Begüm Mütevellioğlu’nun resimlerinde bir insan örneği sunmak, bir karakteri tanımak ya da bir aidiyeti görmek için bir yaşam alanını ele almak yeterlidir. 
Yaşam alanlarının, özellikle iç mekanların betimlendiği resimlerde kullanılan elemanlarda, kişisel özellikler bulunmaktadır. Bu sayede bireyselliğin yaşanan alana aktarımı ve kimlikli mekanlar oluşturmak mümkündür.
 
Sanatçının, bahsettiği bu alanları kurgularken ya da kurgulanmış mekandan kesit alırken vurgulamak istediği; aslında yaşamlarımızın bize birçok eleman sağlaması ve bu elemanları içinde bulunduğumuz yerleşik ortama dahil ederek, sanat eseri içinde konumlandırmak. Çoğunlukla nesne-mekan-beden beraberliğini barındıran kompozisyonlar ele alan sanatçı, çalışmalarında, bu nesne ve mekanların yaşamlarımızdaki izlenimlerini yansıttığı bir an ya da bir ifade biçimi olarak karşımıza çıkmasını amaçlamaktadır.
 
Sergi Programı:
Tarih: 30 Ocak - 7 Şubat / Harmony Sanat Galerisi 
Adres: Kuzguncuk Mh.  İcadiye cad. No: 42 A 34674 Üsküdar/İstanbul
İletişim: 0 216 969 20 27
www.harmonygaleri.com
 
Ressam Begüm Mütevellioğlu Kimdir?
1983 yılında Düzce’de doğan sanatçı, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim bölümü ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisansına MSGSÜ Resim bölümünde devam ederken 2013 yılında öğrenci değişim programı ile Universidad Complutense de Madrid’e gitmiştir. 2014 yılında Ders Belgeliği Resim Yarışması Başarı Ödülü ve 2011 yılında Sabancı Resim Ödülü’nü almıştır. İstanbul’da yaşayan ve çalışmalarını burada sürdüren sanatçının bir kişisel sergisi, katıldığı birçok karma sergi bulunmaktadır. Sanatçı, sanatını şu sözlerle ifade etmektedir: “Çalışmalarımı genellikle enteriyörlerin anlık parçalarından etkilenerek oluşturuyorum. Benim için ev ya da oda, mekan olarak dört duvarla çevrili bir yer olmanın dışında, tuhaf manzaralara açılan pencereler, anılar, düşler ve düşünceler için özel bir mekan, yani “yuva oluşturma” kavramı üzerinde durarak kurguladığım, bireyin kendini gizlediği bir yer, aynı zamanda da orada yaşayanın kimliğiyle ilgili ipuçları veren açık alana dönüşen mekandır.”
 
Sanatçının Kişisel ve Karma Sergileri:
2015 AÇIK STÜDYO GÜNLERİ  2-4 Ekim, İstanbul
2015 Geçiş/Transition, TheDepartment by Casa Dell’Arte, İstanbul
2015 Yeoynasev, Eataly, İstanbul 
2014 Exposición Haciendo Barrio, Conde Duque de Madrid, Spain
2014 Festival Cultural “SanFest” Monasterio de Monsalud Córcoles, Spain
2014 Kişisel Sergi Harmony Sanat Galerisi, İstanbul 
/ EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78